Plat Harvard, una proposta equilibrada amb un toc oriental

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs integral bullit

    200 g de bolets xiitake

    2 cullerades d'oli de sèsam

    1 all picat

    1 cullerada de salsa de soja

    1/2 cullerada de xarop d'atzavara

    1 grapat de llavors de sèsam

    100 g d'espinacs

    1 grapat de brots de soja

     Carbassa

    2 raves

    2 carxofes

    2 ous

     

    PER A LA SALSA  AMB TOC ASIÀTIC

    2 cullerades de Gochujang (pasta de xile picant)

    2 cullerades d'oli de sèsam

    2 cullerades de vinagre de poma

    2 cullerades de mirin

    2 cullerades de salsa de soja

    2 cullerades de xarop d'atzavara

     

PREPARACIÓ

  1. Bullim l'arròs integral uns 25 minuts.
  2. Macerem els bolets xiitake amb l'all, la soja, el xarop d'atzavara i l'oli de sèsam abans d'abocar-los a la paella i caramelitzar-los.
  3. Enformen a 200 graus durant uns 15 minuts els boniatos amanits amb una mica de la sal, oli, mostassa i herbes. Podeu afegir-hi altres verdures com la carbassa. 
  4. Saltem els espinacs en una paella amb una mica d'all laminat i, les carxofes, amb una mica d'aigua, perquè quedin tendres. 
  5. Preparem la salsa que acompanyarà el plat barrejant els diferents ingredients: el Gochujang (pasta de xile picant), l'oli de sèsam, el  vinagre de poma, el mirin, la soja i el xarop d'atzavara.
  6. Fem un ou escalfat en una paella.
  7. Ho emplatem posant de base l'arròs, les verdures al forn, les verdures saltades i les crues, els raves i els germinats.
  8. Finalment hi posem l'ou escalfat, ho amanim amb la salsa i ho remenem.
Anar al contingut