Plat Harvard, una proposta equilibrada amb un toc oriental
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
300 g d'arròs integral bullit
200 g de bolets xiitake
2 cullerades d'oli de sèsam
1 all picat
1 cullerada de salsa de soja
1/2 cullerada de xarop d'atzavara
1 grapat de llavors de sèsam
100 g d'espinacs
1 grapat de brots de soja
Carbassa
2 raves
2 carxofes
2 ous
PER A LA SALSA AMB TOC ASIÀTIC
2 cullerades de Gochujang (pasta de xile picant)
2 cullerades d'oli de sèsam
2 cullerades de vinagre de poma
2 cullerades de mirin
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de xarop d'atzavara
PREPARACIÓ
- Bullim l'arròs integral uns 25 minuts.
- Macerem els bolets xiitake amb l'all, la soja, el xarop d'atzavara i l'oli de sèsam abans d'abocar-los a la paella i caramelitzar-los.
- Enformen a 200 graus durant uns 15 minuts els boniatos amanits amb una mica de la sal, oli, mostassa i herbes. Podeu afegir-hi altres verdures com la carbassa.
- Saltem els espinacs en una paella amb una mica d'all laminat i, les carxofes, amb una mica d'aigua, perquè quedin tendres.
- Preparem la salsa que acompanyarà el plat barrejant els diferents ingredients: el Gochujang (pasta de xile picant), l'oli de sèsam, el vinagre de poma, el mirin, la soja i el xarop d'atzavara.
- Fem un ou escalfat en una paella.
- Ho emplatem posant de base l'arròs, les verdures al forn, les verdures saltades i les crues, els raves i els germinats.
- Finalment hi posem l'ou escalfat, ho amanim amb la salsa i ho remenem.