Porc agredolç amb nous
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B. Cal menjar-ne les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 1 kg cuixa desossada de porc
- 2 porros
- 2 fulles de llorer
- 2 pastanagues
- Pebre negre en boletes
- 1 cabeça d'alls
- Sal grisa
- Raig de vi ranci
- 750 ml vi blanc
- 1 taronja
- Sucre
- 2 cullerades de mel
- 50 ml vinagre merlot
- 500 ml glaça de porc
- 6 nous
- Julivert
PREPARACIÓ
- Lliguem el tros de cuixa de porc amb un cordill perquè la carn no es deformi durant la cocció. Freguem la cuixa amb un grapat de sal grisa i la posem en un recipient de vidre juntament amb un all laminat i unes boles de pebre negre. Tapem el recipient i deixem la carn reposant a la nevera durant sis hores. Durant aquest temps, l'adobat d'all, sal i pebre farà que la carn perdi una mica d'aigua i es tornarà més tendre i melosa.
- Comencem a fer la salsa agredolça tallant dos porros i dues pastanagues a bresa. Ho fem suar en una cassola amb una mica d'oli juntament amb dues fulles de llorer i una cabeça d'alls que tallem per la meitat. Quan les verdures hagin suat, és a dir, s'hagin cuit, apugem el foc i hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres naturals dels vegetals. Quan l'alcohol del vi ranci s'hagi evaporat, hi afegim una ampolla sencera de vi blanc i deixem que tot plegat redueixi fins a la meitat. Llavors, colarem aquesta salsa.
- Eixuguem la cuixa de porc per retirar l'excés de sal i l'emboliquem en un paper de forn. Abans de tancar la papillota, afegim un parell o tres de cullerades de la salsa reduïda que hem fet amb el vi i els vegetals. Posem la papillota en una safata de forn i coem la cuixa durant dues hores a 150 ºC.
- Acabem la salsa agredolça afegint a la cassola on hem reduït el vi un raig de vinagre merlot, 150 ml de suc de taronja, una cullerada de mel i 500 ml de glaça de porc. Fem bullir la barreja durant 30 minuts a foc baix sense tapar.
- Deslliguem la carn de porc i la pintem amb la salsa agredolça. Tornem a posar la cuixa al forn, ara durant 15 minuts a 200 ºC. Hem de pintar la carn cada cinc minuts amb la salsa agredolça.
- Caramel·litzem sis nous, que tallem per la meitat, en una cassola amb sucre i una mica d'aigua. Les deixem refredar sobre un paper de cuina.
- Tallem la cuixa de porc a llesques i l'emplatem amb la salsa agredolça, les nous caramel·litzades i una mica de julivert picat.