Porridge amb cruixents
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La civada és un cereal molt especial ja que conté una gran quantitat de fibra, minerals i greixos saludables.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- PER AL PORRIDGE:
- 400 ml beguda de nous i arròs
- 100 g flocs civada
- 30 ml oli de coco
- 2 dàtils sense pinyol
- 1/2 beina de vainilla
- 1 pessic sal marina
- PER A LA POMA CARAMEL·LITZADA:
- 1 poma Granny Smith
- 1 cullerada sucre morè
- 1 cullerada mantega
- 1 branqueta romaní fresc
- PER AL CRUMBLE CRUIXENT/GRANOLA:
- 2 cullerades flocs civada
- 1 cullerada llavors de carbassa pelades
- 1 grapat nous pelades
- 1 cullerada oli OVE
- 1 culleradeta de mel de romaní
- 1 pessic de sal en escates
- PER A L'EMPLATAT:
- 1 raig de beguda de nous freda
PREPARACIÓ
- Tallem amb ganivet un grapat de nous pelades i les reservem en un bol mitjà.
- Al mateix bol, hi afegim dues cullerades de flocs de civada, una cullerada de llavors de carbassa pelades, un pessic sal en escates, una cullerada d'oli OVE, una cullerada mel de romaní i ho barregem bé.
- Posem un full de paper sulfurat en una safata de forn i enfornem la barreja de civada i llavors. 10 minuts a 170º.
- A mitja cocció ho remenarem una mica,
- Tallem a talls petits 2 dàtils sense pinyol.
- Posem un pot al foc amb 400 ml de beguda nous i arròs. Hi afegim els dàtils picats i 1/2 beina de vainilla que hem obert i rascat. Al pot posarem la beina rascada i el caviar de vainilla.
- Fem que arrenqui el bull. Un cop bulli, apaguem el foc i ho deixem tapat un mínim de 5 minuts.
- Si la granola que hem portat al forn ja està cuita, la traiem i l'esmicolem.
- Traiem la beina de vainilla del pot amb la beguda de nous.
- Afegim 100 g de civada al mateix pot i un pessic de sal marina. Ho barregem bé i ho posem a coure a foc mitjà-baix remenant de tant en tant.
- Passat uns minuts, apaguem el foc i hi afegim 30 ml d'oli de coco.
- Ho integrem tot i ho reservem.
- Pelem i tallem a daus petits una poma Granny Smith
- Escalfem una paella ampla amb una cullerada de mantega i una branca de romaní.
- Desfem la mantega i quan estigui desfeta hi tirem la poma i una cullerada de sucre morè
- Coem a foc mitjà-alt fins que la poma estigui una mica tova i daurada.
- Emplatem el porridge encara calent, la poma caramel·litzada i el crumble granola que hem fet al forn per sobre.
- Acabem amb un raig de beguda de nous i arròs que redueixi la temperatura.