Sopa de cloïses
INGREDIENTS
- 600 g cloïsses
- 120 g panxeta fumada
- 250 ml brou de gallina
- 300 ml aigua
- 250 ml nata 35%
- 2 talls d'api tendre
- 2 patates grogues
- 1 gra d'all
- 1 ceba tendra petita
- 1 cs maicena
- Farigola
- Pebre blanc
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem 600 g de cloïsses en un recipient en aigua durant una hora. Volem que deixin anar la sorra que puguin tenir. Si veiem que cau sorra, canviem l'aigua i repetim l'operació 30 minuts més. Si no surt més sorra, les cloïses estan a punt.
- Descartem l'aigua i coem les cloïsses en una olla calenta amb un raig d'oli.
- Posem les cloïsses i després hiu tirem aigua fins a cobrir.
- Tapem, deixem que bulli.
- Enretirem les cloïsses a mesura que es van obrint.
- Enretirem les cloves de les cloïsses. Reservem la carn de cloïssa i l'aigua de cocció.
- Guardem les cloïsses pelades amb una mica d'aigua de la seva cocció per a que no s'assequin.
- Tallem ben petit 2 talls d'api tendre net, 1 ceba tendra petita neta, 1 gra d'all pelat.
- Posem una cassola ampla al foc i mentre s'ecalfa tallem a tires de 2,5 cm 120 g de panxeta fumada.
- Posem la panxeta tallada a l'olla i fem que s'enrosseixi. Un cop enrossida, l'enretirem de l'olla i la reservem.
- A la mateixa olla, afegim els vegetals reservats i els coem 2 minuts a foc mitjà.
- Afegim 250 ml de brou de gallina i 300 ml d'aigua a l'olla on tenim l'aigua de cocció de les cloïsses.
- Tapem l'olla i ho portem al bull.
- Meentrestant, tallem a macedònia 2 patates grogues pelades i l'afefim a l'olla amb els altres vegetals i la cansalada.
- Quan l'aigua i el brou hagin arrencat a bullir, l'afegim, colant-ho, a l'olla ample. Hi posem pebre blanc i farigola.
- Ho coem tot 15 minuts.
- Apartem una petita part de 250 ml de nata en un bol i dissolem dins d'aquesta nata, una cullerada de maicena.
- Tirem la nata amb maicena a l'olla.
- Deixem que la crema s'espesseixi 2 minuts sense deixar de remenar
- Afegim a l'olla la resta de la nata i les cloïsses reservades amb la seva aigua.
- Ho rectifiquem de sal.
- Emplatem amb la panxeta reservada, una mica de farigola i un raid d'oli OVE