Sopa de cloïses

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses son uns mol·luscs rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, en canvi tenen un contingut moderat de greix i de caloriesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g cloïsses 
  • 120 g panxeta fumada
  • 250 ml brou de gallina 
  • 300 ml aigua
  • 250 ml nata 35%
  • 2 talls d'api tendre
  • 2 patates grogues
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 cs maicena 
  • Farigola 
  • Pebre blanc
  • Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Posem 600 g de cloïsses en un recipient en aigua durant una hora. Volem que deixin anar la sorra que puguin tenir. Si veiem que cau sorra, canviem l'aigua i repetim l'operació 30 minuts més. Si no surt més sorra, les cloïses estan a punt.
  2. Descartem l'aigua i coem les cloïsses en una olla calenta amb un raig d'oli.
  3. Posem les cloïsses i després hiu tirem aigua fins a cobrir. 
  4. Tapem, deixem que bulli. 
  5. Enretirem les cloïsses a mesura que es van obrint.
  6. Enretirem les cloves de les cloïsses. Reservem la carn de cloïssa i l'aigua de cocció. 
  7. Guardem les cloïsses pelades amb una mica d'aigua de la seva cocció per a que no s'assequin.
  8. Tallem ben petit 2 talls d'api tendre net, 1 ceba tendra petita neta, 1 gra d'all pelat.
  9. Posem una cassola ampla al foc i mentre s'ecalfa tallem a tires de 2,5 cm  120 g de panxeta fumada. 
  10. Posem la panxeta tallada a l'olla i fem que s'enrosseixi. Un cop enrossida, l'enretirem de l'olla i la reservem.
  11. A la mateixa olla, afegim els vegetals reservats i els coem 2 minuts a foc mitjà.
  12. Afegim 250 ml de brou de gallina i 300 ml d'aigua a l'olla on tenim l'aigua de cocció de les cloïsses.
  13. Tapem l'olla i ho portem al bull.
  14. Meentrestant, tallem a macedònia 2 patates grogues pelades i l'afefim a l'olla amb els altres vegetals i la cansalada.
  15. Quan l'aigua i el brou hagin arrencat a bullir, l'afegim, colant-ho, a l'olla ample. Hi posem pebre blanc i farigola.
  16. Ho coem tot 15 minuts.
  17. Apartem una petita part de 250 ml de nata en un bol i dissolem dins d'aquesta nata, una cullerada de maicena.
  18. Tirem la nata amb maicena a l'olla. 
  19. Deixem que la crema s'espesseixi 2 minuts sense deixar de remenar
  20. Afegim a l'olla la resta de la nata i les cloïsses reservades amb la seva aigua.
  21. Ho rectifiquem de sal.
  22. Emplatem amb la panxeta reservada, una mica de farigola i un raid d'oli OVE
     
Anar al contingut