Tronc de Nadal amb trufa

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Lluc Crusellas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 400 g ou sencer
  • 200 g sucre
  • 200 g farina ametlla
  • 85 g farina fluixa
  • 10 g cacau en pols
  • 6 g impulsor 
  • 130 g mantega

    TRUFA MUNTADA: S'ha de preparar el dia abans

    500 g xips de xocolata negra
  • 1.000 g nata

PREPARACIÓ

TRUFA MUNTADA

  1. Per fer la trufa muntada, posarem la nata en un cassó i esperarem fins al punt d'ebullició. 
  2. Quan la nata estigui a punt de bullir, l'abocarem dins del bol on tinguem les xips de xocolata negra.
  3. Ho barrejarem tot amb una vareta.
  4. Quan estigui homogeni, ho deixem refredar. Quedarà líquida, però un cop freda s'espesseirà.
  5. Ho posem a la nevera un dia.
  6. La traurem de la nevera espesseïda, com si fos un puré de xocolata compacte. 

 

TRONC DE NADAL

  1. Desfarem la mantega en un cassó al foc. Ha de quedar líquida.
  2. Posem la farina d'ametlla, el sucre i l'ou en una màquina batedora i ho posarem a muntar. Ha de blanquejar una mica. No muntarà gaire perquè hi hem posat farina d'ametlla.
  3. En un bol barrejarem la farina normal, l'impulsor i la xocolata en pols. Ho reservem sense remenar.
  4. Un cop feta la barreja amb la màquina, hi incorporarem els ingredients del bol que hem reservat en dues tandes. No tot de cop. Ho remenem bé.
  5. Hi incorporem la mantega, que ha d'estar a uns 40 °C. Si no està prou calenta, se'ns tallarà la recepta. Remenem molt bé fins que quedi homogènia.
  6. Posarem la barreja del pa de pessic en una safata amb una mànega pastissera. Amb l'ajuda de l'espàtula, la repartim per tota la safata. Que quedi una capa fina.
  7. L'escalfarem al forn a 180 °C uns 10 minuts. S'ha de vigilar que no quedi ni massa cru ni cremat.
  8. Abans que es refredi, tombarem el pa de pessic sobre un drap humit net i hi traurem el paper.
  9. Agafarem la trufa i la muntarem a la màquina amb una vareta grossa. S'ha de muntar en 10 segons.
  10. Farcirem de trufa muntada el pa de pessic i l'enrotllarem.
  11. Cobrirem el tronc de pa de pessic.
Anar al contingut