Tronc de Nadal amb trufa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Lluc Crusellas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 400 g ou sencer
- 200 g sucre
- 200 g farina ametlla
- 85 g farina fluixa
- 10 g cacau en pols
- 6 g impulsor
-
130 g mantega
TRUFA MUNTADA: S'ha de preparar el dia abans
500 g xips de xocolata negra - 1.000 g nata
PREPARACIÓ
TRUFA MUNTADA
- Per fer la trufa muntada, posarem la nata en un cassó i esperarem fins al punt d'ebullició.
- Quan la nata estigui a punt de bullir, l'abocarem dins del bol on tinguem les xips de xocolata negra.
- Ho barrejarem tot amb una vareta.
- Quan estigui homogeni, ho deixem refredar. Quedarà líquida, però un cop freda s'espesseirà.
- Ho posem a la nevera un dia.
- La traurem de la nevera espesseïda, com si fos un puré de xocolata compacte.
TRONC DE NADAL
- Desfarem la mantega en un cassó al foc. Ha de quedar líquida.
- Posem la farina d'ametlla, el sucre i l'ou en una màquina batedora i ho posarem a muntar. Ha de blanquejar una mica. No muntarà gaire perquè hi hem posat farina d'ametlla.
- En un bol barrejarem la farina normal, l'impulsor i la xocolata en pols. Ho reservem sense remenar.
- Un cop feta la barreja amb la màquina, hi incorporarem els ingredients del bol que hem reservat en dues tandes. No tot de cop. Ho remenem bé.
- Hi incorporem la mantega, que ha d'estar a uns 40 °C. Si no està prou calenta, se'ns tallarà la recepta. Remenem molt bé fins que quedi homogènia.
- Posarem la barreja del pa de pessic en una safata amb una mànega pastissera. Amb l'ajuda de l'espàtula, la repartim per tota la safata. Que quedi una capa fina.
- L'escalfarem al forn a 180 °C uns 10 minuts. S'ha de vigilar que no quedi ni massa cru ni cremat.
- Abans que es refredi, tombarem el pa de pessic sobre un drap humit net i hi traurem el paper.
- Agafarem la trufa i la muntarem a la màquina amb una vareta grossa. S'ha de muntar en 10 segons.
- Farcirem de trufa muntada el pa de pessic i l'enrotllarem.
- Cobrirem el tronc de pa de pessic.