Vieires amb amanida d'algues
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La majoria de les algues destaquen per la seva riquesa en iode, mineral indispensable per al bon funcionament de la glàndula tiroide i de la regulació del metabolisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
12 vieires
20 g pinyons ibèrics
150 g rossinyols
15 ml vinagre xerès
45 ml oli OVE
Sal
Pebre negre
50 g còdium fresc
50 g enciam de mar fresc
80 g nori en sal
80 g alga dulse en sal
Wakame dessecat
PREPARACIÓ
- En un bol, fem una vinagreta amb 45 ml d'oli, 15 de vinagre i un pessic de sal i de pebre. Emulsionem i reservem.
- Traiem del bol amb aigua on les hem tingut dessalant durant 20 minuts les algues dulse i nori. Les eixuguem i les tallem. Incorporem les algues al bol on tenim la vinagreta.
- Tallem també les algues còdium i enciam de mar i les incorporem a la vinagreta. Finalment, afegim també un grapat d'alga wakame seca. Ho integrem tot i reservem.
- En una paella al foc sense oli, afegim els pinyons ibèrics, els torrem i els reservem en un altre bol.
- Mentrestant, tallem a daus petits els rossinyols i els afegim a la mateixa paella on hem torrat els pinyons. Hia afegim oli, una mica de sal i saltem els bolets a foc fort durant uns minuts.
- Afegim al bol dels pinyons els bolets saltats, ho barregem i reservem.
- A la mateixa paella, marquem les vieires sense la closca per les dues bandes amb una mica d'oli.
- Emplatem amb un llit d'algues i una closca de vieira per sobre. Dins la closca hi posem el marisc acompanyat de la barreja de pinyons i bolets.