Vieires amb amanida d'algues

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La majoria de les algues destaquen per la seva riquesa en iode, mineral indispensable per al bon funcionament de la glàndula tiroide i de la regulació del metabolisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones: 

    12 vieires 

    20 g pinyons ibèrics 

    150 g rossinyols 

    15 ml vinagre xerès 

    45 ml oli OVE 

    Sal  

    Pebre negre 

    50 g còdium fresc 

    50 g enciam de mar fresc 

    80 g nori en sal 

    80 g alga dulse en sal 

    Wakame dessecat 

  •  

PREPARACIÓ

  1. En un bol, fem una vinagreta amb 45 ml d'oli, 15 de vinagre i un pessic de sal i de pebre. Emulsionem i reservem. 
  2. Traiem del bol amb aigua on les hem tingut dessalant durant 20 minuts les algues dulse i nori. Les eixuguem i les tallem. Incorporem les algues al bol on tenim la vinagreta. 
  3. Tallem també les algues còdium i enciam de mar i les incorporem a la vinagreta. Finalment, afegim també un grapat d'alga wakame seca. Ho integrem tot i reservem. 
  4. En una paella al foc sense oli, afegim els pinyons ibèrics, els torrem i els reservem en un altre bol. 
  5. Mentrestant, tallem a daus petits els rossinyols i els afegim a la mateixa paella on hem torrat els pinyons. Hia afegim oli, una mica de sal i saltem els bolets a foc fort durant uns minuts. 
  6. Afegim al bol dels pinyons els bolets saltats, ho barregem i reservem. 
  7. A la mateixa paella, marquem les vieires sense la closca per les dues bandes amb una mica d'oli. 
  8. Emplatem amb un llit d'algues i una closca de vieira per sobre. Dins la closca hi posem el marisc acompanyat de la barreja de pinyons i bolets.
Anar al contingut