"Menú degustació", al Fleadh Festival de Galway (Irlanda)
El llargmetratge dirigit per Roger Gual "Menú degustació" ha estat seleccionat al Film Fleadh Festival de Galway (Irlanda), en la secció New Irish Cinema, sota el títol de "Tasting Menu"
La comèdia coral i plena d'humor passa en un ambient culinari d'avantguarda i en un escenari idíl·lic, el de la Costa Brava. Segons explica Gual, "la meva intenció és que els espectadors surtin del cinema amb la sensació d'haver-se menjat un menú degustació i d'haver vist les històries que els passen als comensals durant les hores de l'àpat; un àpat fet dels plats més exquisits que han tastat mai: què senten, què els ha passat pel cap, com els canvia. Si la pel·lícula aconsegueix transmetre aquests sentiments a la pantalla serà com si, d'alguna manera, l'espectador hagués estat allà."
Actors de renom internacional interpreten alguns dels personatges del llargmetratge, com ara Fionnulla Flannagan, guanyadora d'un Emmy; Stephen Rea, nominat a l'Oscar a millor actor pel seu paper a "Joc de llàgrimes" el 1992; Timothy Gibbs, nominat als Emmy, i Togo Igawa. Aquest repartiment es completa amb actors de casa nostra com en Jan Cornet, la Clàudia Bassols, la Vicenta N'Dongo, en Marc Rodríguez, la Mina da Costa i l'Andrew Tarbet.
La pel·lícula s'ha rodat majoritàriament a la Costa Brava. Els interiors del restaurant es van rodar en un plató a Barcelona amb la participació d'El Celler de Can Roca pel que fa a l'assessorament i a l'elaboració dels plats. L'última setmana de rodatge l'equip va viatjar fins a Dublín.
El Galway Film Fleadh es fa del 9 al 14 de juliol.
"Menú degustació" és una coproducció de ZENTROPA, Televisió de Catalunya i la irlandesa Subotica, amb el suport d'Eurimages, l'ICEC, l'ICAA, CDA i del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.
SINOPSI:
Fa justament un any, just abans de la seva separació, en Marc i la Raquel aconsegueixen reservar taula en un dels millors restaurants del món. En aquest racó increïble de la Costa Brava hauran que compartir una de les millors experiències sensorials de les seves vides amb altres comensals. Però el que prometia ser una vetllada perfecta, acabarà sent inoblidable... per a tots.
Fitxa tècnica i artística:
Director: Roger Gual
Guió: Roger Gual i Javier Calvo
Idea original: Silvia González Laá.
Producció executiva: David Matamoros i Tristan Orpen Lynch
Producció delegada: Rosa Bosch
Intèrprets: Jan Cornet (La piel que habito, Llums vermells), Clàudia Bassols (Rob, Gavilanes, Eagle Path, Paintball), Vicenta N'Dongo (VOS, A la ciutat, Sin noticias de Dios), Stephen Rea (V de Vendetta, Entrevista amb el vampir, Joc de llàgrimes), Fionnula Flanagan (Los Otros, Lost, Transamerica), Timothy Gibbs (The Kings of Brooklyn, Sex and the City), Togo Igawa (Memòries d'una geisha, L'últim samurai, Código 46), Marta Torné (Los protegidos, El internado), Andrew Tarbet (Tengo ganas de ti, De mayor quiero ser soldado, Fugitivas), Andrea Ros (El diario de Carlota, REC2, Salvador Puig Antich) Andrés Herrera (Amar en tiempos revueltos, Las dos vidas de Andrés Rabadán), Ivan Morales (Infidels, El cor de la ciutat), Santi Millán (Bruc, Tapas) i Akihiko Serikawa.
Director de fotografia:
Actors de renom internacional interpreten alguns dels personatges del llargmetratge, com ara Fionnulla Flannagan, guanyadora d'un Emmy; Stephen Rea, nominat a l'Oscar a millor actor pel seu paper a "Joc de llàgrimes" el 1992; Timothy Gibbs, nominat als Emmy, i Togo Igawa. Aquest repartiment es completa amb actors de casa nostra com en Jan Cornet, la Clàudia Bassols, la Vicenta N'Dongo, en Marc Rodríguez, la Mina da Costa i l'Andrew Tarbet.
La pel·lícula s'ha rodat majoritàriament a la Costa Brava. Els interiors del restaurant es van rodar en un plató a Barcelona amb la participació d'El Celler de Can Roca pel que fa a l'assessorament i a l'elaboració dels plats. L'última setmana de rodatge l'equip va viatjar fins a Dublín.
El Galway Film Fleadh es fa del 9 al 14 de juliol.
"Menú degustació" és una coproducció de ZENTROPA, Televisió de Catalunya i la irlandesa Subotica, amb el suport d'Eurimages, l'ICEC, l'ICAA, CDA i del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.
SINOPSI:
Fa justament un any, just abans de la seva separació, en Marc i la Raquel aconsegueixen reservar taula en un dels millors restaurants del món. En aquest racó increïble de la Costa Brava hauran que compartir una de les millors experiències sensorials de les seves vides amb altres comensals. Però el que prometia ser una vetllada perfecta, acabarà sent inoblidable... per a tots.
Fitxa tècnica i artística:
Director: Roger Gual
Guió: Roger Gual i Javier Calvo
Idea original: Silvia González Laá.
Producció executiva: David Matamoros i Tristan Orpen Lynch
Producció delegada: Rosa Bosch
Intèrprets: Jan Cornet (La piel que habito, Llums vermells), Clàudia Bassols (Rob, Gavilanes, Eagle Path, Paintball), Vicenta N'Dongo (VOS, A la ciutat, Sin noticias de Dios), Stephen Rea (V de Vendetta, Entrevista amb el vampir, Joc de llàgrimes), Fionnula Flanagan (Los Otros, Lost, Transamerica), Timothy Gibbs (The Kings of Brooklyn, Sex and the City), Togo Igawa (Memòries d'una geisha, L'últim samurai, Código 46), Marta Torné (Los protegidos, El internado), Andrew Tarbet (Tengo ganas de ti, De mayor quiero ser soldado, Fugitivas), Andrea Ros (El diario de Carlota, REC2, Salvador Puig Antich) Andrés Herrera (Amar en tiempos revueltos, Las dos vidas de Andrés Rabadán), Ivan Morales (Infidels, El cor de la ciutat), Santi Millán (Bruc, Tapas) i Akihiko Serikawa.
Director de fotografia:
