Una conversa de Gloria Moure i Mabel Palací sobre la fascinació de Tàpies per tota mena d'artistes.
ESCOLTA-HO ARATàpies celebra el moment en què Europa, per fi, topa amb "altres cultures fins aleshores considerades salvatges que desplacen definitivament el centre de gravetat fins aleshores intocable de l'Humanisme d'Occident esmicolat". L'artista tenia clar que mirar més enllà d'Europa no volia dir fugir. En aquesta conversa, Remei Sipi i Erick Beltrán parlaran sobre per què alguns valors occidentals ens segueixen semblant intocables.
En els seus escrits, Antoni Tàpies parla sovint d'espiritualitat. Davant de la idea que la modernitat acabaria per alliberar-nos de la fe i de les creences religioses, l'artista defensava que el progrés espiritual havia d'anar de bracet dels avenços científics, tecnològics i polítics del moment. En aquesta conversa, Eugènia Balcells i Pilar Bonet abordaran el binomi art-espiritualitat, una relació que ha existit des de l'inici dels temps i que ens ha deixat exemples que demostren com la creació ha estat una via de transmissió dels sabers del més enllà o de coneixement de l'intangible.
Deia Tàpies que vivim en el país del "jo pinto i prou". La nostra societat no valora els escrits dels artistes com una cosa inherent al procés creatiu i, consegüentment, tracem una línia per separar l'art de l'escriptura i allunyar aquestes disciplines que, en realitat, són indissociables. L'obra de Tàpies, on el llenguatge escrit i el visual són un de sol, n'és un clar exemple, i aquesta conversa servirà d'excusa perquè Vicenç Altaió i Alicia Kopf reflexionin sobre la interdisciplinarietat en la creació i l'escriptura com a procés artístic.