Amb la cuinera Ada Parellada, els pares descobriran maneres diferents de menjar aliments que sovint provoquen un cert rebuig entre els més menuts, com les verdures. I els petits aprendran les primeres passes a la cuina. Convertir les verdures en un berenar divertit, l'entrepà en àpat que conté tots els ingredients de la piràmide dels aliments, fer les llaminadures a casa, donar forma a la fruita o posar l'ou en un panet, aquests són alguns dels trucs que faran que els nostres fills s'ho passin bé a la cuina i mengin sa i s'entretinguin.
Si la temporada de bolets és dura, no hi ha res millor que sortir a buscar-ne amb persones que almenys tinguin bona conversa. Paco Pérez, un cuiner amb estrelles Michelin en dos dels seus restaurants (dues al Miramar de Llançà i una a l'Enoteca de Barcelona), en va prendre nota i va sortir amb la Montse, la seva dona; Plácido, el seu germà; Richard, la seva mà dreta als fogons, i Manel, un metge amic seu. Ah, i amb la seva gosseta Nina. Xerrar, van xerrar, però també van trobar prou bolets per no dir que l'única cosa que van fer a la muntanya va ser demanar més pluja i contemplar l'extraordinari paisatge del Cap de Creus. Això sí, buscant bolets, gairebé arribem a França.
Carme Ruscalleda és la dona amb més estrelles Michelin del món, però al seu cor té una espineta: quan va a collir bolets amb el seu marit i la seva filla, no en troba mai. Al tercer capítol de la temporada, l'equip de "Caçadors de Bolets" li va proposar anar a la muntanya només amb el seu marit, en Toni, i veure si la seva sort canviava. No s'avançarà el final del capítol, però si que es pot dir el que va cuinar la Carme: una sopeta d'inspiració japonesa que porta bolets. Per cert, "Caçadors de Bolets" va viatjar al Ripollès, es va enfilar a una muntanya de 1.500 metres i es va capbussar en un bosc de pi negre.
El protagonista és Juan Mari Arzak, un dels millors cuiners del món. Arzak és un personatge que toca totes les tecles. Tan aviat parla de l'ou, els remenats, el peix i de com netejar els bolets com de la globalització i els seus efectes sobre el pèsol o de per què els bolets desperten tanta passió en algunes cultures, com la catalana i la basca.