Estiu de Gràcia
Gemma Salvador, nutricionista: "Als menús escolars hi ha d'haver més llegums i menys carn"
24/08/2020
Un de cada tres infants de 6 a 12 anys a Catalunya té excés de pes i un 10% tenen problemes d'obesitat. Aquestes són unes dades que ens demostren que no podem abaixar la guàrdia amb l'alimentació. La guia "Alimentació saludable en l'etapa escolar" ens facilita recomanacions útils de cara a controlar què han de menjar els petits de casa. Per ampliar sobre aquest problema, hem parlat amb la responsable d'aquesta guia, la Gemma Salvador, dietista nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i amb la Laia Assos, pediatra i dietista nutricionista del Servei de Salut Maternoinfantil. Les dues han alertat sobre el consum excessiu de proteïna animal i han coincidit en la necessitat d'incrementar el consum de llegums en els menús escolars. A més, també han coincidit que les famílies han de donar altres opcions als infants, com ara el vegetarianisme o el veganisme.