El matí de Catalunya Ràdio

Ni sucre ni sacarina: "Hem de passar el mono i tastar el cafè sense res"

Durada: 9 min
16/05/2023
L'Organització Mundial de la Salut desaconsella prendre edulcorants com la sacarina o l'estèvia. Després d'haver fet una revisió completa, l'OMS conclou que NO tenen cap benefici a llarg termini per controlar el pes i, en canvi, poden provocar efectes adversos, com ara més risc de diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars i mortalitat en adults. Anem al Dual Cafè, del barri barceloní de Sant Antoni, per saber com han rebut la notícia els clients, i hi aprofundim amb la doctora Montse Folch: "La sacarina ens fa menjar més dolç i això és el que pot produir obesitat i malalties cardiovasculars." També hi posa algun matís: "Tampoc podem demonitzar del tot els edulcorants perquè les persones amb diabetis sí que els poden consumir." La doctora Folch proposa prendre el cafè sense cap edulcorant, passant un procés d'adaptació que pot durar entre una i dues setmanes.

Àudios