L'assistència sanitària, tenir feina i habitatge i, sobretot, una bona alimentació són alguns determinants de la salut que es veuen condicionats per aquesta falta de recursos. En parlem amb el president de l'Associació de Periodistes Compromesos, SICOM, Josep Cabayol, i un dels impulsors del projecte La Salut el Negoci de la Vida.
El ioga és un conjunt de tècniques de concentració que serveixen per aconseguir un major control físic i mental. Millorar la circulació, oxigenar els òrgans, alliberar endorfines, millorar el sistema nerviós, afavorir la concentració i alleugerir l'estrès, són alguns dels beneficis del ioga. En parlem amb el fundador de l'Institut Ananda Yoga i un dels introductors del ioga a Catalunya, Jordi Colomer.
Malgrat la quantitat de productes alimentaris que ofereixen els supermercats, la majoria de persones acabem menjant sempre els mateixos aliments. La varietat en la dieta és essencial per tenir una bona salut i, si hi podem incloure alguns superaliments, encara millor. Parlem amb el doctor Joan Vidal Jové, especialista en cirurgia oncològica i en l'aparell digestiu.
Podem sobreviure sense menjar, però sense aigua no viuríem més enllà en 2 o 3 dies. L'aigua és un nutrient essencial per a l'organisme: som aigua en més d'un 60%. Parlem dels beneficis de l'aigua amb el doctor Miquel Pros, metge naturista i fundador de l'Associació Espanyola de Metges Naturistes.
Avui en dia són molts els metges i nutricionistes que consideren l'aigua de mar un NUTRACÈUTIC, és a dir, que actua a la vegada com un medicament i com un aliment. El doctor Miquel Pros, metge naturista, ens explica les virtuts saludables de l'aigua de mar.
Qui més qui menys, tots els pares i mares responsables, saben que les verdures fresques són fonamentals en una dieta equilibrada. El problema apareix quan les criatures ens diuen que no les volen tastar. Avui us donarem alguns consells per aconseguir que els nens mengin verdures i que ho facin de gust de la mà de la psicopedagoga i especialista en nutrició i salut Josefina Llargués.