18 anys de "Cuines"
El febrer del 1996 s'estrenava aquest programa, un format televisiu únic per on han desfilat grans cuiners de tot Catalunya amb elaboracions de tots els estils i dificultats. Per celebrar-ho, recuperem les primeres cinc receptes del "Cuines".
Fa 18 anys, al febrer de 1996, TV3 va estrenar el primer "Cuines". Ininterrompudament durant tots aquests anys, grans cuiners de tot Catalunya, amb elaboracions de tots els estils i dificultats, plats tradicionals i radicalment innovadors, guanyadors d'estrelles Michelin... han desfilat pel programa compartint amb els espectadors centenars de possibilitats i combinacions als fogons.
"Cuines" ha descobert la creativitat i la professionalitat de la nostra cuina amb un format televisiu únic: cada setmana han anat passat pels platós de TV3 els mateixos cuiners dels restaurants. I des de fa 4 temporades, fent una aposta aleshores sense precedents en cap programa de cuina, s'ha convidat al plató els ciutadans amateurs perquè mostrin les seves habilitats culinàries, ciutadans amants dels fogons, amb desig de sorprendre els seus convidats i els espectadors de TV3.
Per celebrar aquests 18 anys, el programa vol compartir amb tots els espectadors les primeres elaboracions, el primer cuiner del primer restaurant que va visitar els platós de TV3 l'any 1996.
El dia 5 de febrer d'aquell any, la xef Ester Pagès, del restaurant Can Roca, d'Esponellà, al Pla de l'Estany, ens va presentar una galta de bou, un producte que adquireix aroma i gust amb el llard i una barreja d'anís i moscatell; un registre molt tradicional.
L'avi de l'Ester Pagès va fundar el restaurant Can Roca. Artistes com Dalí o Pla n'eren assidus. Aquella cuina ha perdurat fins avui amb força, i la néta del fundador fa anys que conrea la cuina tradicional catalana.
El segon plat de la història del "Cuines" va ser una cuixa de gall dindi rostida amb peres dolces. I van seguir uns peus de porc gratinats amb salsifís, uns canelons de fonda i unes pomes al forn farcides amb crema catalana.
"Cuines" ha descobert la creativitat i la professionalitat de la nostra cuina amb un format televisiu únic: cada setmana han anat passat pels platós de TV3 els mateixos cuiners dels restaurants. I des de fa 4 temporades, fent una aposta aleshores sense precedents en cap programa de cuina, s'ha convidat al plató els ciutadans amateurs perquè mostrin les seves habilitats culinàries, ciutadans amants dels fogons, amb desig de sorprendre els seus convidats i els espectadors de TV3.
Per celebrar aquests 18 anys, el programa vol compartir amb tots els espectadors les primeres elaboracions, el primer cuiner del primer restaurant que va visitar els platós de TV3 l'any 1996.
El dia 5 de febrer d'aquell any, la xef Ester Pagès, del restaurant Can Roca, d'Esponellà, al Pla de l'Estany, ens va presentar una galta de bou, un producte que adquireix aroma i gust amb el llard i una barreja d'anís i moscatell; un registre molt tradicional.
L'avi de l'Ester Pagès va fundar el restaurant Can Roca. Artistes com Dalí o Pla n'eren assidus. Aquella cuina ha perdurat fins avui amb força, i la néta del fundador fa anys que conrea la cuina tradicional catalana.
El segon plat de la història del "Cuines" va ser una cuixa de gall dindi rostida amb peres dolces. I van seguir uns peus de porc gratinats amb salsifís, uns canelons de fonda i unes pomes al forn farcides amb crema catalana.

