"Entre línies" emet dilluns els reportatges "Tirar l'ham" i "Tres reines"
El primer reportatge de dilluns a "Entre línies" mostra com conviuen l'aqüicultura i la pesca tradicional. En el segon veurem com les drag queens segueixen sent les reines de la nit.
Aquest dilluns el programa "Entre línies" oferirà els següents reportatges:
- "Tirar l'ham"
- "Tres reines"
"Tirar l'ham" (Reportatge de "La Setmana de TV3")
El peix procedent de les granges d'engreix satisfà la demanda que no pot garantir la pesca a causa de la sobreexplotació i la contaminació del mar. Així doncs, l'aqüicultura s'ha consolidat amb productes com els llobarros i les orades a preus assequibles, tot i que de diferent textura i gust que el d'un peix salvatge. L'abundància del producte de piscifactoria contrasta amb la magra realitat dels pescadors tradicionals que opten per sortir a mar -quan el temps els ho permet- i que tornen a casa, de vegades, de buit. Malgrat tot, el peix que capturen el venen a preu de luxe.
Per conèixer més a fons aquesta situació, un equip del programa ha estat amb en Jordi i l'Antonio, responsables d'una empresa d'aqüicultura de Sant Pere Pescador i de Vilanova i la Geltrú, on crien i engreixen, principalment, llobarro i orada. El problema que es troben és l'elevat preu del pinso amb què alimenten la seva producció, ja que procedeix de la pesca de bancs de peix poc comercials. De moment estan introduint una dieta amb proteïna vegetal, que els peixos no acaben d'assimilar. Malgrat tot, en Jordi considera que en un futur l'aqüicultura garantirà que tothom pugui menjar peix. Però en Sergi Tudela no és del mateix parer. El cap del programa de pesca de WWF Mediterrani considera que el futur és la pesca, sempre que l'administració garanteixi una bona gestió dels recursos.
D'altra banda, els pescadors tradicionals conviuen amb aquesta realitat entenent la seva professió des d'una altra filosofia. Per en Ramon i el seu fill, la mar es porta a la sang. Ells surten cada dia a parar el palangre -un sistema que consisteix en un fil d'on pengen molts hams- i a esperar que tinguin sort. El producte que aconseguiran és d'alta qualitat, i els dos llobarros de 7 i 4 quilos que han capturat els els pagaran a 35 euros el quilo.
Un reportatge de Raquel Garcia i Mariona Mesull.
"Tres reines"
Les drag queens continuen sent encara les autèntiques reines de la nit. Aquest fenomen, sorgit als Estat Units, va convertir-se en una autèntica revolució a la dècada dels vuitanta com a opció artística de transgredir i de provocar el públic. La seva capacitat d'evolucionar i adequar-se als temps que corren n'ha garantit la supervivència i ha creat nous estils, com ara les cibernètiques, les ambigües o les fetitxistes...
Un equip del programa ha conegut l'Albert, de 30 anys, de nom artístic Alba, que va arribar d'adolescent a Barcelona procedent de Lugo. Durant molts anys es va dedicar només a guanyar-se la vida com a drag queen i des de fa poc ho compagina amb la feina de cambrer al mateix restaurant on actua a la nit. Ell es transforma en l'estil més clàssic d'aquest fenomen, l'artista que fa playback, gràcies al qual emergeix tota la seva feminitat. A més, també fa d'animador i de relacions públiques. En Sergio, de 24 anys, és un atleta federat que competeix als campionats d'Espanya en triple salt i en la cursa de tanques, entre altres disciplines. A la nit es transforma en "La Tacones" posant-se talons de 15 centímetres per sortir a ballar als podis dels "afters", en comiats de solters o en festes privades on el contracten. Conciliar la vida nocturna -amb què es guanya la vida- i l'esportiva implica molt sacrifici. Per poder combinar aquest mitjà de vida tan descontrolat amb l'esport, ha de tenir molta disciplina per estar en forma.
Un reportatge de Raquel Garcia i Mariona Mesull.
- "Tirar l'ham"
- "Tres reines"
"Tirar l'ham" (Reportatge de "La Setmana de TV3")
El peix procedent de les granges d'engreix satisfà la demanda que no pot garantir la pesca a causa de la sobreexplotació i la contaminació del mar. Així doncs, l'aqüicultura s'ha consolidat amb productes com els llobarros i les orades a preus assequibles, tot i que de diferent textura i gust que el d'un peix salvatge. L'abundància del producte de piscifactoria contrasta amb la magra realitat dels pescadors tradicionals que opten per sortir a mar -quan el temps els ho permet- i que tornen a casa, de vegades, de buit. Malgrat tot, el peix que capturen el venen a preu de luxe.
Per conèixer més a fons aquesta situació, un equip del programa ha estat amb en Jordi i l'Antonio, responsables d'una empresa d'aqüicultura de Sant Pere Pescador i de Vilanova i la Geltrú, on crien i engreixen, principalment, llobarro i orada. El problema que es troben és l'elevat preu del pinso amb què alimenten la seva producció, ja que procedeix de la pesca de bancs de peix poc comercials. De moment estan introduint una dieta amb proteïna vegetal, que els peixos no acaben d'assimilar. Malgrat tot, en Jordi considera que en un futur l'aqüicultura garantirà que tothom pugui menjar peix. Però en Sergi Tudela no és del mateix parer. El cap del programa de pesca de WWF Mediterrani considera que el futur és la pesca, sempre que l'administració garanteixi una bona gestió dels recursos.
D'altra banda, els pescadors tradicionals conviuen amb aquesta realitat entenent la seva professió des d'una altra filosofia. Per en Ramon i el seu fill, la mar es porta a la sang. Ells surten cada dia a parar el palangre -un sistema que consisteix en un fil d'on pengen molts hams- i a esperar que tinguin sort. El producte que aconseguiran és d'alta qualitat, i els dos llobarros de 7 i 4 quilos que han capturat els els pagaran a 35 euros el quilo.
Un reportatge de Raquel Garcia i Mariona Mesull.
"Tres reines"
Les drag queens continuen sent encara les autèntiques reines de la nit. Aquest fenomen, sorgit als Estat Units, va convertir-se en una autèntica revolució a la dècada dels vuitanta com a opció artística de transgredir i de provocar el públic. La seva capacitat d'evolucionar i adequar-se als temps que corren n'ha garantit la supervivència i ha creat nous estils, com ara les cibernètiques, les ambigües o les fetitxistes...
Un equip del programa ha conegut l'Albert, de 30 anys, de nom artístic Alba, que va arribar d'adolescent a Barcelona procedent de Lugo. Durant molts anys es va dedicar només a guanyar-se la vida com a drag queen i des de fa poc ho compagina amb la feina de cambrer al mateix restaurant on actua a la nit. Ell es transforma en l'estil més clàssic d'aquest fenomen, l'artista que fa playback, gràcies al qual emergeix tota la seva feminitat. A més, també fa d'animador i de relacions públiques. En Sergio, de 24 anys, és un atleta federat que competeix als campionats d'Espanya en triple salt i en la cursa de tanques, entre altres disciplines. A la nit es transforma en "La Tacones" posant-se talons de 15 centímetres per sortir a ballar als podis dels "afters", en comiats de solters o en festes privades on el contracten. Conciliar la vida nocturna -amb què es guanya la vida- i l'esportiva implica molt sacrifici. Per poder combinar aquest mitjà de vida tan descontrolat amb l'esport, ha de tenir molta disciplina per estar en forma.
Un reportatge de Raquel Garcia i Mariona Mesull.

