Dates assenyalades

Especials de Nadal de "Cuines"

Els programes entre el 13 i el 17 i els del 20 al 24 de desembre, estaran dedicats a plats de festes. Sant Sadurní d'Anoia i el Principat d'Andorra són els convidats d'aquests capítols.

El "Cuines" de TV3 vol sumar-se a la celebració del Nadal. Així, els programes entre el 13 i el 17 i els del 20 al 24 de desembre, estaran dedicats a plats de festes. Sant Sadurní d'Anoia i el Principat d'Andorra són els convidats d'aquests capítols.

A partir del dia 13, el programa visita Sant Sadurní, on en Sergi Torres, xef del restaurant La Cava d'en Sergi, guiarà l'equip en l'elaboració de diversos plats originals, sorprenents i adients per a les jornades nadalenques. I com que el Nadal és l'època més familiar de l'any, dins l'espai "Cuina de casa", la Carme Sibill, tieta d'en Sergi, demostrarà que a la seva família sempre han menjat bé per festes.

Del 20 al 24 Andorra prendrà el relleu. La Dolors Abad, del restaurant tradicional de muntanya El Molí dels Fanals, cuinarà plats típics de Nadal, plens d'aroma i tradició provinent del bucòlic paratge de Sispony. Seguint amb la vessant familiar, la seva filla Neus Bellsolà, que és mestra de professió, al "Cuina de casa" del divendres 24 farà unes divertides postres amb torrons.


Una nova etapa estrenada aquesta tardor

Aquesta tardor, "Cuines" ha iniciat una nova etapa sota la direcció de Tana Collados per seguir sent una finestra oberta a la restauració pública del país com ho ha estat des de fa 14 anys, però amb més compromís amb el territori.

A banda d'un cuiner professional, des del setembre s'ofereix pantalla a la cuina domèstica. Quatre dies per conèixer les aportacions de cuiners i cuineres professionals de tots els estils, de cuina d'avantguarda, d'autor o de la tradicional... i un dia per aprendre del saber culinari de la gent de casa. Mares, pares, de vegades gent gran i joves, que mostren plats arrelats a la seva ciutat o a la comarca, o, simplement, solucions senzilles per fer a casa.

Amb aquesta visió més plural de la cuina de la població escollida, s'ofereix la possibilitat de donar a conèixer productes interessants d'aquell territori i, alhora, es compleix una de les apostes que l'àrea d'entreteniments s'ha fixat per a aquesta temporada, que és la proximitat.

Tot això s'ha fet amb la voluntat de continuar sent un dels programes de més audiència de TV3. I, de moment, les dades així ho confirmen.

L'audiència de la temporada actual (setembre10-22 de novembre) és de 501.000 espectadors i 26.4% de quota. 47.000 espectadors més que la temporada passada (setembre 2009 - juliol 2010), que en va registrar 454.000, i amb 3,1 punts més de quota (la temporada anterior va obtenir una quota del 23,3%).

Si es compara estrictament el mateix període, les dades d'audiència encara són més bones. L'any passat, de setembre a novembre va tenir 399.000 espectadors de mitjana i una quota del 20.9%. Aquests mateixos mesos del 2010 han registrat 102.000 espectadors més i la quota ha augmentat 5,5 punts.
Anar al contingut