El sol protector

La comunitat egípcia, a "Karakia"

El món de l'antic Egipte ha despertat com cap altre l'interès i la fascinació de la gent des que es va començar a divulgar, a començaments del segle XIX.

Encara avui dia, quan algú parla d'aquell extens país, a cavall entre el nord de l'Àfrica i el Pròxim Orient, es fa difícil dissociar l'antic territori del modern; les piràmides i els magnífics monuments que s'enfilen Nil amunt... de l'actual poble, edificat després del segle VII, amb l'arribada dels àrabs.

Aquest capítol pretén acostar l'espectador a aquests dos egiptes, a través de la història i de l'egiptologia, del que menjaven els antics habitants del delta, de la vida quotidiana i de la gastronomia. En Hani, en Gamal i en Sayed prepararan les kefta, les mandonguilles típiques del món àrab, el "mashi" o el xai al forn ben especiat. "Karakia" també viatjarà a Cervera per aproximar-se a la vida del poble copte, hereu directe dels antics egipcis. La Souzan i la seva família ensenyaran com es fa la "kunafah", unes postres que han sobreviscut des de l'Egipte dinàstic, com també ho van fer els xurros i l'orxata.
Anar al contingut