Amanida de cogombres amb iogurt
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb altres hortalisses, el cogombre es molt pobre en calories degut al seu baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. Al igual que la resta el cogombre es font de fibra.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 1 PERSONA:
1/2 cogombre- 3 cogombres envinagrats agredolços
- 60 g iogurt grec
- Ametlles crues
- Menta
- Coriandre
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar una paella amb un raig generós d'oli d'oliva.
- Pelem i tallem a trossos 1/2 cogombre o 1 de petit. Li'n traiem les llavors.
- Posem en un colador els cogombres i els assaonem perquè deixin anar aigua.
- Tallem a trossos 3 cogombres envinagrats agredolços i els reservem en un bol mitjà. En aquest punt, reservem també el suc dels cogombres.
- Quan l'oli està calent, afegim a la paella un grapat d'ametlles crues i les fregim.
- Comencem la vinagreta de iogurt. En un bol, afegim 60 g de iogurt grec sense sucre, una mica del suc dels cogombres envinagrats agredolços, un raig d'oli OVE i un polsim de sal. Ho remenem fins que obtenim una textura lleugera.
- Piquem unes fulles de menta i unes de coriandre, l'afegim al bol de la vinagreta i ho barregem bé. Ho reservem.
- Traiem de la paella les ametlles fregides i les reservem en un plat amb paper absorbent.
- Aboquem al bol de l'amanida el cogombre fresc i ho barregem.
- Acabem l'amanida amb una mica de pebre blanc, sal i un raig d'oli OVE.
- A l'emplatat, hi afegirem la vinagreta de iogurt i les ametlles fregides.