Arròs amb sípia

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sípia és un marisc cefalòpode de la família del calamar i del pop que destaca pel seu contingut en iode i en proteïnes de bona assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES: 

    320 g arròs bomba 

    800 ml fumet de peix 

    80 g salmorreta 

    150 g mongeta tendra 

    1 sípia 

    2 tomacons 

    1 gra d'all 

    Melsa de sípia 

    Safrà 

    Julivert 

    Vi blanc 

    Oli OVE 

    Sal 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un sofregit en cru. Traiem la pell de dos tomacons amb l'ajuda d'un bufador o bé escaldant-los, en traiem també les llavors i els posem en un got batedor. 
  2. Hi afegim 1 gra d'all, les fulles d'una branca de julivert, un trosset de la melsa d'una sípia, uns brins de safrà, un raig de vi blanc i sal. Ho turbinem i ho reservem. 
  3. En una paella amb una mica d'oli ben calent, enrossim una sípia neta i tallada a trossets de la mida d'una mossegada. Hi afegim un polsim de sal i coem la sípia a foc fort durant 1 minut. 
  4. Reservem en un plat la sípia enrossida i, a la mateixa paella, hi afegim 320 g d'arròs bomba i 80 g de salmorreta. La salmorreta és una salsa que haurem fet amb polpa de nyora, alls, tomàquets sense llavor i oli d'oliva, tot turbinat fins a tenir una textura de pasta. 
  5. Rossegem l'arròs durant un parell de minuts amb la salmorreta. Afegim a la paella 150 g de mongeta tendra sense tija tallada en tres trossos. 
  6. Afegim també el sofregit en cru que teníem reservat, integrem i coem fins que s'evapori l'alcohol del vi blanc que havíem posat al sofregit en cru. 
  7. Per acabar, afegim la sípia que havíem enrossit prèviament i que teníem reservada, el fumet i coem durant 15 minuts, els primers minuts a foc alt i després a foc mitjà. 
  8. Quan falti un minut per acabar la cocció, piquem unes fulles de julivert i les afegim a la paella. Apaguem el foc i deixem reposar 1 minut. 
Anar al contingut