Arròs amb sípia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sípia és un marisc cefalòpode de la família del calamar i del pop que destaca pel seu contingut en iode i en proteïnes de bona assimilació.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
320 g arròs bomba
800 ml fumet de peix
80 g salmorreta
150 g mongeta tendra
1 sípia
2 tomacons
1 gra d'all
Melsa de sípia
Safrà
Julivert
Vi blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent un sofregit en cru. Traiem la pell de dos tomacons amb l'ajuda d'un bufador o bé escaldant-los, en traiem també les llavors i els posem en un got batedor.
- Hi afegim 1 gra d'all, les fulles d'una branca de julivert, un trosset de la melsa d'una sípia, uns brins de safrà, un raig de vi blanc i sal. Ho turbinem i ho reservem.
- En una paella amb una mica d'oli ben calent, enrossim una sípia neta i tallada a trossets de la mida d'una mossegada. Hi afegim un polsim de sal i coem la sípia a foc fort durant 1 minut.
- Reservem en un plat la sípia enrossida i, a la mateixa paella, hi afegim 320 g d'arròs bomba i 80 g de salmorreta. La salmorreta és una salsa que haurem fet amb polpa de nyora, alls, tomàquets sense llavor i oli d'oliva, tot turbinat fins a tenir una textura de pasta.
- Rossegem l'arròs durant un parell de minuts amb la salmorreta. Afegim a la paella 150 g de mongeta tendra sense tija tallada en tres trossos.
- Afegim també el sofregit en cru que teníem reservat, integrem i coem fins que s'evapori l'alcohol del vi blanc que havíem posat al sofregit en cru.
- Per acabar, afegim la sípia que havíem enrossit prèviament i que teníem reservada, el fumet i coem durant 15 minuts, els primers minuts a foc alt i després a foc mitjà.
- Quan falti un minut per acabar la cocció, piquem unes fulles de julivert i les afegim a la paella. Apaguem el foc i deixem reposar 1 minut.