Arròs de refetons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El calamar és ric en proteïnes de bona assimilació i conté iode, un mineral que participa en el funcionament normal del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
300 g d'arròs
potes i aletes d'un quilo de calamars
8 mandonguilles
5 cullerades de ceba caramel·litzada
1 gra d'all
pebre negre
oli d'oliva verge extra
1 got de vi blanc
1 got de vi ranci
1 polsim de sal
900 ml de brou de carn
900 ml de fumet
una branca de farigola
PREPARACIÓ
En una paella hi enrossim les potes i les aletes de calamar amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
Un cop ros, hi tirem primer la ceba caramel·litzada i després l'all tallat en quadradets petits. Hi sumem la branca de farigola.
Tot seguit hi tirem el vi blanc i el vi ranci i deixem que evapori una mica l'alcohol.
Deixem enrossir l'arròs una mica i afegim el brou de carn i el fumet calents.
Remenem fins que l'arròs absorbeixi tot el líquid, uns 13 minuts aproximadament.
Hi afegim les mandonguilles (que ja tenim cuites i a la nevera), i deixem l'arròs, farigola, brou, fumet i mandonguilles al foc un parell de minuts.
Apaguem el foc i ho deixem reposar uns tres minuts.
Emplatem i ja ho podem servir.