Bunyols de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc ric en proteïnes i pobre en greixos. Aporta vitamines del grup B i minerals, dels quals destaquen el potassi i el fòsfor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 o 2 trossos de morro de bacallà, d'uns 300 g
- mig got de llet fresca
- una llauna de fetge de bacallà
- 2 alls
- 2 ous
- 180 g farina
- un manat de julivert
- oli d'oliva verge extra
- llevat
- sal
PREPARACIÓ
- Dessalem el bacallà. 3 canvis d'aigua en 24 hores, l'anem tastant fins que tingui el punt de sal just.
- Bullim el bacallà d'un a 3 minuts (depenent del tros) amb un all sense germinat.
- Tallem el julivert i l'all escaldat a quadradets petits i l'aixafem amb un morter. Un cop aixafat, ho posem dins un bol i hi afegim el llevat, el bacallà trencat a bocins (sense pell). Ho anem aixafant amb l'ajuda de la mà de morter dins el bol.
- En un pot de túrmix hi desfarem el fetge amb mig got de llet fresca.
- Aquesta emulsió la barrejarem amb el bacallà dins el bol. Hi tirem la farina tamisada i ho anem barrejant amb les varetes fins que ens queda una massa.
- En una paella fonda hi posem l'oli fins que estigui ben calent i hi anem tirant cullerades de la massa fins que ens quedi el bunyol fregit.
- Reservem els bunyols fregits en una safata amb paper absorbent.