Caldereta de cabrit

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cabrit, a diferència del xai, té el greix més concentrat a les vísceres i sota la pell, així que la carn que consumim és més magra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    1 kg espatlla de cabrit

    Orenga seca

    Julivert sec

    Julivert fresc

    Pebre vermell dolç

    Sal

    1 gra d'all

    2 caienes

    1 llimona

    Oli OVE

    4 tomàquets

    Mig pebrot vermell

    2 cebes

    3 patates

    1 tros de xoriço fumat

    100 ml vi blanc

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la salsa que ens servirà per marinar la carn de cabrit, la salsa peri-peri. En un morter, afegim mitja cullerada d'orenga seca, una altra de julivert sec, mitja cullerada més de pebre vermell dolç, un polsim de sal, un gra d'all pelat i dues caienes o bitxos secs picants. Amb la mà de morter, piquem tots els ingredients fins a convertir-los en una pasta. En aquest punt, afegim el suc d'una llimona i un raig d'oli OVE. Seguim molent fins que estigui tot ben integrat.
  2. Posem la carn d'espatlla de cabrit tallada en un bol i la untem amb la salsa peri-peri. Remenem bé perquè tota la carn quedi ben impregnada de la salsa. Aboquem la carn en una carmanyola, la tapem i la deixem marinar 4 hores dins de la nevera.
  3. Socarrimem 4 tomàquets amb un bufador i els pelem. També els podem escaldar durant 30 segons en aigua bullint i sal. Els tallem a quarts i els reservem.
  4. Esqueixem 3 patates de la mida d'una mossegada i també les reservem amb els tomàquets. Tallem a bresa, ni molt grossa ni molt petita, dues cebes. Reservem amb la resta de vegetals. Per últim, tallem a tires mig pebrot vermell i també el reservem.
  5. Traiem la carn de cabrit que hem tingut marinant a la nevera durant un mínim de 4 hores i la salem.
  6. Escalfem una cassola amb un raig d'oli OVE i marquem la carn marinada fins que estigui ben enrossida. Traiem la carn de la cassola i la reservem.
  7. A la mateixa cassola on hem marcat la carn, afegim els vegetals i els coem durant uns 5 minuts aproximadament.
  8. Tallem a rodelles un tros de xoriço fumat, de la mida d'un dit aproximadament, i el posem a la cassola, juntament amb els vegetals.
  9. Tornem a posar la carn de cabrit a la cassola i hi afegim un raig de vi blanc, uns 100 ml aproximadament. Posem també una fulla de llorer i coem a foc baix amb la cassola tapada durant uns 45 minuts.
  10. Emplatem amb fulles de julivert fresc picades per sobre.

 

 

Anar al contingut