Carquinyols de Menorca
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovascularsAmb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 200 g sucre
- 200 g farina
- 50 g farina d'ametlles
- 50 g ametlla crua amb pell
- 1 ou
- 1 culleradeta bicarbonat
- 1 culleradeta canyella en pols
- 1 llimona
PREPARACIÓ
- Posem 200 g sucre dins d'un bol, i 1 ou
- Afegim al bol 200 g de farina, una culleradeta de bicarbonat i una culleradeta de canyella en pols.
- Ho tamisem tot.
- Afegim la pela d'una llimona ratllada. Ho barregem bé.
- Afegim 50 g de farina d'ametlla. Ho integrem bé.
- Trenquem amb un ganivet 50 g d'ametlles crues amb pell i les afegim al bol i ho tornem a integrar.
- Pastem, fem una bola i ho deixem reposar embolicat amb un drap de cotó humit un mínim de 20 minuts.
- Posem un paper sulfurat a dins i a sota de la bola. Aplanem la bola, primer amb les mans i després amb el corró. Ha de tenir entre mig centímetre i un centrímetre de gruix.
- Traiem els dos sulfurats i tallem la massa amb un ganivet a peces de 2 cm quadrats.
- Posem els talls quadrats en una safata de forn però amb una mica d'espai entre cadascun perquè creixeran una mica.
- Ho enfornem entre 10 i12 minuts a 180º. Escalfor de dalt i de baix.
- Refredem a la mateixa safata de forn i quan estiguin freds, els podem guardar en un pot hermètic.