Carquinyols de Menorca

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovascularsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g sucre
  • 200 g farina 
  • 50 g farina d'ametlles
  • 50 g ametlla crua amb pell
  • 1 ou
  • 1 culleradeta bicarbonat 
  • 1 culleradeta canyella en pols
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

  1. Posem 200 g sucre dins d'un bol, i 1 ou
  2. Afegim al bol 200 g de farina, una culleradeta de bicarbonat i una culleradeta de canyella en pols. 
  3. Ho tamisem tot.
  4. Afegim la pela d'una llimona ratllada. Ho barregem bé. 
  5. Afegim 50 g de farina d'ametlla. Ho integrem bé.
  6. Trenquem amb un ganivet  50 g d'ametlles crues amb pell i les afegim al bol i ho tornem a integrar. 
  7. Pastem, fem una bola i ho deixem reposar embolicat amb un drap de cotó humit un mínim de 20 minuts.
  8. Posem un paper sulfurat a dins i a sota de la bola. Aplanem la bola, primer amb les mans i després amb el corró. Ha de tenir entre mig centímetre i un centrímetre de gruix.
  9. Traiem els dos sulfurats i tallem la massa amb un ganivet a peces de 2 cm quadrats.
  10. Posem els talls quadrats en una safata de forn però amb una mica d'espai entre cadascun perquè creixeran una mica.
  11. Ho enfornem entre 10 i12 minuts a 180º. Escalfor de dalt i de baix.
  12. Refredem a la mateixa safata de forn i quan estiguin freds, els podem guardar en un pot hermètic.

 

Anar al contingut