Carxofes a la romana
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Mireia Carbó
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
8 carxofes
3 grans d'all
Menta fresca
Julivert fresc
100 ml oli d'oliva
200 ml vi blanc
Aigua
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem les carxofes i les conservem cobertes d'aigua amb suc de llimona o amb julivert perquè no es tornin fosques.
- Piquem els alls, la menta i el julivert (poseu-hi força herbes). Hi afegim sal i ho barregem.
- Obrim les carxofes i, a l'interior de cadascuna, hi posem una mica de la picada de les herbes fresques i l'all.
- Dins una cassola de la mida del nombre de carxofes que hi cuinem, posem l'oli i l'escalfarem. L'oli ha de cobrir tot el fons de la cassola.
- Incorporem les carxofes ben encorregudes i les coem cap per avall, a foc suau, fins que agafin color, uns 10-15 minuts.
- Passat aquest temps, les tombem i hi afegim el vi blanc.
- Quan el vi s'evapori, hi afegim aigua. No han de quedar cobertes del tot, només fins a la meitat.
- Cobrim les carxofes amb paper de forn mullat i tanquem l'olla amb la tapa.
- Les deixem coure a foc mitjà durant uns 30 minuts, fins que en punxar-les siguin molt tendres.