Carxofes a la romana

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Mireia Carbó
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 8 carxofes

    3 grans d'all

    Menta fresca

    Julivert fresc

    100 ml oli d'oliva

    200 ml vi blanc

    Aigua

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem les carxofes i les conservem cobertes d'aigua amb suc de llimona o amb julivert perquè no es tornin fosques.
  2. Piquem els alls, la menta i el julivert (poseu-hi força herbes). Hi afegim sal i ho barregem.
  3. Obrim les carxofes i, a l'interior de cadascuna, hi posem una mica de la picada de les herbes fresques i l'all.
  4. Dins una cassola de la mida del nombre de carxofes que hi cuinem, posem l'oli i l'escalfarem. L'oli ha de cobrir tot el fons de la cassola. 
  5. Incorporem les carxofes ben encorregudes i les coem cap per avall, a foc suau, fins que agafin color, uns 10-15 minuts.
  6. Passat aquest temps, les tombem i hi afegim el vi blanc.
  7. Quan el vi s'evapori, hi afegim aigua. No han de quedar cobertes del tot, només fins a la meitat.
  8. Cobrim les carxofes amb paper de forn mullat i tanquem l'olla amb la tapa.
  9. Les deixem coure a foc mitjà durant uns 30 minuts, fins que en punxar-les siguin molt tendres.
Anar al contingut