Còctel de gambes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Gambes pelades

    3 escalunyes picades

    Un ou

    Enciam fresc

    Estragó

    Oli d'oliva, oli de gira-sol i vinagre

    Mostassa antiga

    1 cullerada de concentrat de tomàquet o quètxup 

    Vi blanc i brandi

    Tabasco, sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Comencem per tallar petites les escalunyes i estofar-les en una paella a foc molt lent fins que quedin transparents. 
  2. Paral·lelament, bullim les gambes sense pell i tallem ben fi l'enciam. 
  3. Quan la ceba estigui cuita, hi afegim un rajolí de brandi i el vi blanc i deixem que s'evapori.
  4. Després ho separem del foc i ho deixem reposar.
  5. En el got de la batedora preparem la salsa rosa. 
  6. Primer posem l'ou, a continuació la mostassa, ha de ser forta, preferiblement amb estragó, hi afegim una cullerada de concentrat de tomàquet o quètxup, una mica de brandi, unes gotes de tabasco i unes gotetes de salsa worcestershire, sal i pebre.
  7. Finalment, posem l'oli de gira-sol, l'oli d'oliva i un rajolí de vinagre. 
  8. Fem la salsa amb la batedora aixecant el braç des de baix molt a poc a poc.
  9. Barregem la ceba amb la salsa rosa.
  10. Ho servim en una copa posant de base l'enciam i per sobre les gambes cobertes de salsa. 
Anar al contingut