Còctel de gambes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Gambes pelades
3 escalunyes picades
Un ou
Enciam fresc
Estragó
Oli d'oliva, oli de gira-sol i vinagre
Mostassa antiga
1 cullerada de concentrat de tomàquet o quètxup
Vi blanc i brandi
Tabasco, sal i pebre
PREPARACIÓ
- Comencem per tallar petites les escalunyes i estofar-les en una paella a foc molt lent fins que quedin transparents.
- Paral·lelament, bullim les gambes sense pell i tallem ben fi l'enciam.
- Quan la ceba estigui cuita, hi afegim un rajolí de brandi i el vi blanc i deixem que s'evapori.
- Després ho separem del foc i ho deixem reposar.
- En el got de la batedora preparem la salsa rosa.
- Primer posem l'ou, a continuació la mostassa, ha de ser forta, preferiblement amb estragó, hi afegim una cullerada de concentrat de tomàquet o quètxup, una mica de brandi, unes gotes de tabasco i unes gotetes de salsa worcestershire, sal i pebre.
- Finalment, posem l'oli de gira-sol, l'oli d'oliva i un rajolí de vinagre.
- Fem la salsa amb la batedora aixecant el braç des de baix molt a poc a poc.
- Barregem la ceba amb la salsa rosa.
- Ho servim en una copa posant de base l'enciam i per sobre les gambes cobertes de salsa.