Pollastre de pagès amb gambes de Palamós: un mar i muntanya per celebrar
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Enric Herce
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
1/2 pollastre de pagès
250 g de gambes de Palamós
150 g de ceba de Figueres
1 pastanaga
1 porro
4 grans d'all
Vi ranci
1 canonet de canyella
Fonoll
Oli d'oliva
Sal i pebre
Ametlles
Carquinyolis
Xocolata
PREPARACIÓ
- Dessossem el pollastre.
- Tallem les verdures a trossets petits.
- En una cassola, a foc fort, fem un sofregit, amb la ceba de Figueres, el porro, la pastanaga, els alls aixafats i la canyella.
- Ho salpebrem i, quan agafi color, hi posem els caps de les gambes i els aixafem perquè deixin anar el suc.
- Hi incorporem també els ossos del pollastre i el vi ranci.
- Un cop fet el sofregit, el passem pel colador i el reservem.
- En una cassola o a la mateixa, amb oli d'oliva, rostim el pollastre.
- Quan sigui ben daurat, hi afegim la salsa del sofregit (i una mica d'aigua si us cal).
- Mentre fa xup-xup, preparem al morter una picada amb els carquinyolis, les herbes aromàtiques (fonoll, julivert....), uns alls, les ametlles pelades, la xocolata i una mica de carquinyolis.
- Ho afegim a la cassola quan el pollastre estigui gairebé per emplatar.
- Pelem el cos de les gambes i els hi donem un cop de calor en una paella amb una mica d'oli.
- Emplatem el pollastre amb les gambes per sobre.