Pollastre de pagès amb gambes de Palamós: un mar i muntanya per celebrar

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Enric Herce
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 1/2 pollastre de pagès

    250 g de gambes de Palamós

    150 g de ceba de Figueres

    1 pastanaga

    1 porro

    4 grans d'all

    Vi ranci

    1 canonet de canyella

    Fonoll

    Oli d'oliva

    Sal i pebre

    Ametlles

    Carquinyolis

    Xocolata

PREPARACIÓ

  1. Dessossem el pollastre.
  2. Tallem les verdures a trossets petits.
  3. En una cassola, a foc fort, fem un sofregit, amb la ceba de Figueres, el porro, la pastanaga, els alls aixafats i la canyella.
  4. Ho salpebrem i, quan agafi color, hi posem els caps de les gambes  i els aixafem perquè deixin anar el suc.
  5. Hi incorporem també els ossos del pollastre i el vi ranci.
  6. Un cop fet el sofregit, el passem pel colador i el reservem.
  7. En una cassola o a la mateixa, amb oli d'oliva, rostim el pollastre.
  8. Quan sigui ben daurat, hi afegim la salsa del sofregit (i una mica d'aigua si us cal).
  9. Mentre fa xup-xup, preparem al morter una picada amb els carquinyolis, les herbes aromàtiques (fonoll, julivert....), uns alls, les ametlles pelades, la xocolata i una mica de carquinyolis.
  10. Ho afegim a la cassola quan el pollastre estigui gairebé per emplatar.
  11. Pelem el cos de les gambes i els hi donem un cop de calor en una paella amb una mica d'oli.
  12. Emplatem el pollastre amb les gambes per sobre.
Anar al contingut