Còctel de llagostins
INGREDIENTS
- PER A 1 PERSONA:
- 5 llagostins cuits
- 1 ou
- 1 cabdell d'enciam
- Pinya en almívar
- Cibulet
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
PREPARACIÓ
1. Posem a bullir un ou.
2. Piquem els llagostins cuits i els reservem en un bol. Ens guardem també els caps dels llagostins.
3. Tallem a daus mitja rodella de pinya en almívar i la posem al mateix bol. Ens reservem també una mica del suc de la pinya.
4. D'un cabdell d'enciam, ens guardem un parell de fulles grans i la resta les piquem a juliana fina. Ho reservem al bol.
5. Barregem bé el contingut del bol.
6. Separem clara i rovell de l'ou. El rovell el posarem en un got batedor. La clara la picarem i l'afegirem al bol.
7. Al got batedor, hi afegim una mica de l'almívar de la pinya, el suc dels caps dels llagostins, una mica de sal i oli. L'emulsionem amb la batedora.
8. Afegim gran part d'aquesta emulsió al bol i en guardem la resta per a l'emplatat. Barregem bé tot el contingut del bol. Hi afegim una mica de sal i pebre.
9. Piquem una mica de cibulet.
10. Recuperem el cabdell i el farcim amb el contingut del bol.
11. Acabem el plat posant-hi per sobre l'emulsió que havíem reservat i el cibulet picat.
