Crema de porros amb ou escaldat, formatge i torradetes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marçal Curriu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal de Sant Maurici
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES:
- 1,5 l de caldo de verdures
- 80 g de mantega
- 4 porros
- 1/4 l de nata
- sal
- 4 ous
- 2 llesques de pa
- 70 g formatge de cabra
- un got petit de vinagre blanc
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu a fondre la mantega en una cassola. Mentrestant, netegeu i talleu els porros a talls petits.
- Quan la mantega estigui fosa, afegiu-hi els porros i deixeu-los coure a foc lent fins a blanquejar-los.
- Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho que es redueixi fins a la meitat, aproximadament uns 25 minuts.
- Després, poseu-hi la nata, remeneu-ho bé, deixeu-ho bullir 4 minuts més i retireu-ho del foc.
- A continuació, tritureu-ho amb una batedora, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a rectificar de sal, si cal, i reserveu-ho.
- Per fer l'ou escaldat, poseu en un cassó 3 dits d'aigua, una mica de vinagre blanc i sal, porteu-ho a ebullició, remeneu l'aigua amb unes varetes, tireu-hi l'ou a dins, sense closca, i deixeu-lo coure durant un minut. Un cop cuit, retireu-lo del cassó i refredeu-lo en un bol amb aigua i gel.
- Tot seguit, traieu la crosta del pa, talleu-lo a daus petits i poseu-los a torrar al forn, prèviament preescalfat, a uns 200 graus durant uns 3-4 minuts.
- Finalment, traieu la pell del formatge i feu-ne daus petits.
- I ja per acabar, emplateu la crema, poseu-hi a sobre l'ou escaldat, els daus de pa torrat i formatge i amaniu-la amb un raig d'oli.