Croquetes de pop amb allioli
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic i de baix contingut en greixos. En destaquen el iode, el potassi, el fòsfor i el magnesi.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
300 g pop cuit
- 200 ml fumet
- 200 ml nata 35% MG
- 30 g farina
- 30 g mantega
- 1 cullerada ceba caramel·litzada
- 1 ou
- Alfàbrega fresca
- Farina per arrebossar
- Panko
- Oli
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Escalfem en un pot 200 ml de nata 35% MG i la mateixa quantitat de fumet.
- A banda, en una cassola o en una olla, escalfem 30 g de mantega i esperem que es fongui. Quan s'hagi fos, hi afegim 30 g de farina i fem un roux, és a dir coem la farina amb la mantega durant aproximadament uns cinc minuts, vigilant que la farina no se'ns cremi.
- Mentre es cou la farina, tallem a daus petits 300 g de pop cuit i el reservem.
- Quan la farina ja s'ha cuit, hi aboquem el fumet i la nata calents i remenem fins que s'espesseixi, fins a aconseguir una textura de beixamel.
- Un cop s'ha espessit, hi afegim el pop que teníem reservat, una cullerada de ceba caramel·litzada i unes voltes de sal i pebre. Integrem bé tots els ingredients i ho passem a una carmanyola de vidre. Tapem el contingut amb un paper sulfurat, amb el paper tocant la superfície del farcit, i deixem la carmanyola 8 hores a la nevera.
- Quan la massa ja s'ha refredat, donem forma a les croquetes, amb les mans o bé amb l'ajuda de dues culleres. Les posem en un paper sulfurat i quan les tinguem totes fetes les portem al congelador durant unes hores.
- Traiem del congelador les croquetes i les arrebossem per farina, ou batut i panko, que és un pa ratllat japonès per al qual només es fa servir la molla. Arrebossem les croquetes congelades perquè, d'aquesta manera, les podem treballar millor. Però un cop totes les croquetes estiguin arrebossades, les deixem descongelant-se dins de la nevera.
- Quan s'hagin descongelat, les fregim en oli calent, entre 170 i 180 graus. No les fregim totes de cop perquè l'oli podria refredar-se. Deixem les croquetes en paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
- Emplatem les croquetes amb una mica d'allioli per sobre i unes fulles d'alfàbrega fresca.