Enrotllat de pollastre a la brasa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París i Jordi Cruz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A DUES PERSONES:
- 350 g cuixa de pollastre del Penedès
- 8 grans de raïm negre
- 1 albergínia negra
- 1 albergínia llistada
- 1 llimona
- Formatge tendre
- Caputxina
- Marduix
- Romaní
- Farigola
- Fonoll
- Pebre vermell picant
- Comí en pols
- Oli OVE d'all i romaní
- Oli OVE
- Pebre
-
Sal
PER AL PASTÓ:
- 100 g farina
- 55 ml aigua
- 4 ml oli OVE
- 1 g sal
PREPARACIÓ
- Coem les albergínies a la brasa.
- Tindrem quatre broquetes preparades amb talls de cuixa de pollastre i grans de raïm. Les salpebrem i les impregnem d'un marinat que haurem preparat amb comí, pebre vermell picant i oli. S'ha de marinar 30 minuts.
- Preparem un pastó per fer pa, pastant 100 g de farina, 55 ml d'aigua, 4 ml d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal. Quan el pastó no se'ns enganxa, el deixem reposant, tapat, 30 minuts.
- Posem farina a la fusta de treball, agafem la meitat del pastó, en fem una bola i l'estirem fent que tingui forma de cercle. Fem el mateix amb l'altra part.
- Afegim romaní a la brasa per afavorir que tinguem un fum aromàtic, i hi coem les broquetes.
- Preparem un oli aromàtic: en un bol, hi afegim romaní que tallem menut, i un oli ja aromatitzat amb all i romaní. Untem els pastons que hem estirat amb aquest oli i els coem en una placa aprofitant la brasa, o també ho podem fer en una paella. S'han de coure un parell de minuts per una banda i un minut per l'altra: així podrem doblegar i enrotllar el nostre pa. Si el volem cruixent i trencadís, l'hi deixem més temps.
- Amanim les albergínies, que pelarem i tallarem a daus, amb ratlladura de llimona, suc de llimona i pebre.
- Preparem un assaonament amb oli d'oliva verge extra, marduix i romaní.
- Esmicolem el formatge.
- Emplatem el pollastre a la brasa amb el raïm a la brasa, el pa, l'albergínia amanida, el formatge i les aromàtiques que vulguem, com caputxina, marduix, romaní, farigola i fonoll.