Enrotllat de pollastre a la brasa

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París i Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A DUES PERSONES:

  • 350 g cuixa de pollastre del Penedès
  • 8 grans de raïm negre
  • 1 albergínia negra
  • 1 albergínia llistada
  • 1 llimona
  • Formatge tendre
  • Caputxina 
  • Marduix 
  • Romaní
  • Farigola 
  • Fonoll
  • Pebre vermell picant
  • Comí en pols
  • Oli OVE d'all i romaní
  • Oli OVE
  • Pebre 
  • Sal

    PER AL PASTÓ:

  • 100 g farina
  • 55 ml aigua
  • 4 ml oli OVE
  • 1 g sal

PREPARACIÓ

  1. Coem les albergínies a la brasa.
  2. Tindrem quatre broquetes preparades amb talls de cuixa de pollastre i grans de raïm. Les salpebrem i les impregnem d'un marinat que haurem preparat amb comí, pebre vermell picant i oli. S'ha de marinar 30 minuts.
  3. Preparem un pastó per fer pa, pastant 100 g de farina, 55 ml d'aigua, 4 ml d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal. Quan el pastó no se'ns enganxa, el deixem reposant, tapat, 30 minuts. 
  4. Posem farina a la fusta de treball, agafem la meitat del pastó, en fem una bola i l'estirem fent que tingui forma de cercle. Fem el mateix amb l'altra part.
  5. Afegim romaní a la brasa per afavorir que tinguem un fum aromàtic, i hi coem les broquetes.
  6. Preparem un oli aromàtic: en un bol, hi afegim romaní que tallem menut, i un oli ja aromatitzat amb all i romaní. Untem els pastons que hem estirat amb aquest oli i els coem en una placa aprofitant la brasa, o també ho podem fer en una paella. S'han de coure un parell de minuts per una banda i un minut per l'altra: així podrem doblegar i enrotllar el nostre pa. Si el volem cruixent i trencadís, l'hi deixem més temps. 
  7. Amanim les albergínies, que pelarem i tallarem a daus, amb ratlladura de llimona, suc de llimona i pebre.
  8. Preparem un assaonament amb oli d'oliva verge extra, marduix i romaní.
  9. Esmicolem el formatge.
  10. Emplatem el pollastre a la brasa amb el raïm a la brasa, el pa, l'albergínia amanida, el formatge i les aromàtiques que vulguem, com caputxina, marduix, romaní, farigola i fonoll. 
Anar al contingut