Figa coll de dama amb tonyina vermella

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Moha Quach
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER LA CREMA D'AMETLLA

  • 200 g d'ametlles marcona crues i pelades
  • 150 g de molla de pa blanc
  • 80 ml d'oli d'oliva verge extra suau
  • 30 ml de vinagre de chardonnay (o al gust)
  • 600 ml d'aigua molt freda 

    PER A LES FIGUES

  • 16 figues coll de dama, pelades i tallades per la meitat
  • PER A LA TONYINA MARINADA
  • 200 g de tonyina fresca (tall net, sense nervis)
  • 70 g de sal marina gruixuda
  • 30 g de sucre blanc o morè
  • PER A LA VINAGRETA D'ORENGA I FIGA SECA
  • 100 g de figa seca picada
  • 50 g de vinagre de chardonnay
  • 100 ml d'oli d'oliva arbequina
  • Orenga fresca seca
  • 1 fulla de figuera picada al morter
  • Sal i pebre

    ALTRES

  • - Ametlla laminada i torrada amb sal

     

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema d'ametlla tritureu tots els ingredients fins a obtenir una crema fina. Reserveu-la a la nevera.
  2. Peleu les figues coll de dama i talleu-les per la meitat.
  3. Barregeu la sal i el sucre i cobriu la tonyina amb la barreja. Deixeu-la a la nevera. Un cop passats 40 minuts, traieu la tonyina de la nevera, renteu-la bé, eixugueu-la i talleu-la en làmines fines. 
  4. Per fer la vinagreta d'orenga i figa seca emulsioneu el vinagre amb l'oli. Afegiu-hi la figa seca picada, l'orenga i la fulla de la figuera picada al morter. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho amb sal i pebre, si cal.
Anar al contingut