Figa coll de dama amb tonyina vermella
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Moha Quach
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER LA CREMA D'AMETLLA
- 200 g d'ametlles marcona crues i pelades
- 150 g de molla de pa blanc
- 80 ml d'oli d'oliva verge extra suau
- 30 ml de vinagre de chardonnay (o al gust)
-
600 ml d'aigua molt freda
PER A LES FIGUES
- 16 figues coll de dama, pelades i tallades per la meitat
- PER A LA TONYINA MARINADA
- 200 g de tonyina fresca (tall net, sense nervis)
- 70 g de sal marina gruixuda
- 30 g de sucre blanc o morè
- PER A LA VINAGRETA D'ORENGA I FIGA SECA
- 100 g de figa seca picada
- 50 g de vinagre de chardonnay
- 100 ml d'oli d'oliva arbequina
- Orenga fresca seca
- 1 fulla de figuera picada al morter
-
Sal i pebre
ALTRES
-
- Ametlla laminada i torrada amb sal
PREPARACIÓ
- Per fer la crema d'ametlla tritureu tots els ingredients fins a obtenir una crema fina. Reserveu-la a la nevera.
- Peleu les figues coll de dama i talleu-les per la meitat.
- Barregeu la sal i el sucre i cobriu la tonyina amb la barreja. Deixeu-la a la nevera. Un cop passats 40 minuts, traieu la tonyina de la nevera, renteu-la bé, eixugueu-la i talleu-la en làmines fines.
- Per fer la vinagreta d'orenga i figa seca emulsioneu el vinagre amb l'oli. Afegiu-hi la figa seca picada, l'orenga i la fulla de la figuera picada al morter. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho amb sal i pebre, si cal.