Flor de mel i mató amb nous i ratafia

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Martina Puigvert
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 l llet d'ovella
  • 2 llimones
  • 240 g d'aigua
  • 120 g sucre
  • 400 g nous
  • 400 g sucre
  • 10 ml aigua

PREPARACIÓ

  1. Posem la llet a bullir i abans que bulli hi afegim el suc de les dues llimones.
  2. Quan estigui tallada la llet, ho colem amb un drap sobre un colador.
  3. Quan hagi tret la part grossa del quall, emboliquem el mató amb el mateix drap perquè vagi regalimant i perdi la resta del líquid.
  4. Fem un almívar amb l'aigua i el sucre en un cassó i hi tirem les nous a dins, fins que el sucre s'impregni a les nous.
  5. Continuem remenant  fins que el sucre es caramel·litzi.
  6. En un altre cassó posem la ratafia i el sucre, a ull. Hi afegim alga agar-agar o fulles de gelatina. Remenem. Ha de bullir.
  7. Quan hagi espesseït, ho colem i ho deixem reposar en un bol a temperatura ambient. Podem posar-lo a la nevera quan es refredi perquè acabi de compactar-se millor.
  8. Col·loquem el mató en un bol petit i a sobre hi posem les nous garapinyades i la gelatina tallada a daus.
  9. Posem praliné de nou a sobre i al damunt, gelat de llet d'ovella.  

 

PRALINÉ

  1. Farem servir la mateixa quantitat de fruits secs que de sucre.
  2. Torrem primer els fruits secs a 170ºC al forn uns 10 minuts.
  3. En una paella posem els fruits secs torrats i el sucre.
  4. Ho coem tot fins que es caramel·litzi el sucre.
  5. Traiem la pasta de fruits secs caramel·litzats i els deixem refredar.
  6. Triturem els fruits secs caramel·litzats. Quedarà una crema marró, que és el praliné.
Anar al contingut