Flor de mel i mató amb nous i ratafia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Martina Puigvert
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 l llet d'ovella
- 2 llimones
- 240 g d'aigua
- 120 g sucre
- 400 g nous
- 400 g sucre
- 10 ml aigua
PREPARACIÓ
- Posem la llet a bullir i abans que bulli hi afegim el suc de les dues llimones.
- Quan estigui tallada la llet, ho colem amb un drap sobre un colador.
- Quan hagi tret la part grossa del quall, emboliquem el mató amb el mateix drap perquè vagi regalimant i perdi la resta del líquid.
- Fem un almívar amb l'aigua i el sucre en un cassó i hi tirem les nous a dins, fins que el sucre s'impregni a les nous.
- Continuem remenant fins que el sucre es caramel·litzi.
- En un altre cassó posem la ratafia i el sucre, a ull. Hi afegim alga agar-agar o fulles de gelatina. Remenem. Ha de bullir.
- Quan hagi espesseït, ho colem i ho deixem reposar en un bol a temperatura ambient. Podem posar-lo a la nevera quan es refredi perquè acabi de compactar-se millor.
- Col·loquem el mató en un bol petit i a sobre hi posem les nous garapinyades i la gelatina tallada a daus.
- Posem praliné de nou a sobre i al damunt, gelat de llet d'ovella.
PRALINÉ
- Farem servir la mateixa quantitat de fruits secs que de sucre.
- Torrem primer els fruits secs a 170ºC al forn uns 10 minuts.
- En una paella posem els fruits secs torrats i el sucre.
- Ho coem tot fins que es caramel·litzi el sucre.
- Traiem la pasta de fruits secs caramel·litzats i els deixem refredar.
- Triturem els fruits secs caramel·litzats. Quedarà una crema marró, que és el praliné.