Fricandó de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de pollastre es blanca i lleugera, tot i que en la pell és on es concentren els greixos i l'energia, per això es recomana no prendre-laAmb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
1 litre d'aigua
250 g de rovellons
25 avellanes
25 ametlles
4 cuixes de pollastre
3 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
Oli OVE
Sal
Pebre
Farina d'ametlla
Vi ranci
Vi negre
2 porros
1 xirivia
1 nap
1 cabeça d'alls
1/2 branca d'api
Farcellet d'herbes
PREPARACIÓ
- Desossem 4 cuixes de pollastre i les tallem en peces que imitin el tall de vedella. Reservem els ossos.
- Posem el pollastre en un bany de sal d'un litre d'aigua, amb 30 g de sal i durant mitja hora. Després el traurem i eixugarem.
- En una cassola gran amb oli i afegim una cabeça d'alls partida per la meitat.
- Tallem a bresa 1 ceba, 2 porros, 1 xirivia, 1 nap, mitja branca d'api i també les posem a la cassola.
- Afegim un got de vi ranci i un de vi negre a la cassola. Deixem que s'evaporin els alcohols. També hi afegim els ossos de pollastre.
- Posem 1 litre d'aigua a la cassola, herbes aromàtiques i ho deixarem bullir tot una hora i vint minuts. Després ho colarem.
- Enfarinem les cuixes de pollastre i les fregim.
- En una altra cassola hi posem 2 cebes de Figueres molt enrossides i hi ratllem dos tomacons. De seguida hi afegim les cuixes de pollastre fregides.
- A continuació, posem el brou colat a la cassola i ho deixem fent xup xup mitja hora semitapat.
- Netegem 250 g de rovellons, els tallem i els afegim.
- En una picadora hi posem 25 g d'avellanes torrades, 25 g d'ametlles torrades, 2 cullerades de farina d'ametlla i ho triturem. Afegim la picada a la cassola i salpebrem.
- Emplatem el pollastre ben calent.