Gofra amb crema de castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La castanya és un dels fruits secs més lleugers, en comparació amb altres és més rica en hidrats de carboni però amb molta menys quantitat de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa  

    400 ml de crème fraîche  

    200 g de farina fluixa de blat 

    90 ml de llet sencera 

    60 g de mantega 

    40 g de sucre blanc 

    2 ous 

    Bicarbonat sòdic 

    Sal 

    Impulsor  

      

    Per a la crema de castanyes: 

    300 g de castanyes cuites i pelades  

    85 g de sucre blanc 

    240 ml d'aigua 

    1 poma golden 

    Beina de vainilla 

      

    Emplatat: 

    1 poma golden 

    Pinyons ibèrics 

PREPARACIÓ

  1. Començarem per fer una crema de castanyes que anirà per sobre de la gofra. Agafem 300 g de castanyes ja cuites i pelades. Les piquem en una picadora ben petites i ho reservem. També pelem una poma golden i la ratllem amb un ratllador.
  2. Preparem un almívar amb 240 ml d'aigua i 85 g de sucre blanc. Quan arrenqui el bull hi afegim les castanyes, la poma ratllada i un quart de beina de vainilla. Ho coem 40 minuts a foc baix.
  3. Un cop cuita, traiem el trosset de beina de vainilla i passem la crema de castanya a un braç elèctric i ho turbinem fins a obtenir una salsa fina. Si volem, la passem a un biberó.
  4. Fem la massa de les gofres. Fondrem 60 g de mantega sense sal al microones (1 minut a 600 w). Un cop fosa, la deixem refredar una mica.
  5. Posem al foc 400 ml de crème fraîche o nata fresca. L'escalfem fins a uns 40°.
  6. En un bol gran hi posarem la crème fraîche, 2 ous, 40 g de sucre blanc, la mantega fosa i 90 ml de llet sencera. Ho integrem bé.
  7. Hi afegim amb un tamisador 200 g de farina fluixa de rebosteria, 8 g d'impulsor, 1 culleradeta de bicarbonat sòdic i 1 culleradeta de sal. Ho anem integrant i després ho passem tot a una mànega pastissera que deixarem 5 minuts a la nevera.
  8. Un cop passat aquest temps, posem la massa de la gofra a la gofrera i la courem fins que agafi color. En farem 4.
  9. Pelem una altra poma golden i la tallem a dauets.
  10. Emplatem posant damunt la gofra la crema de castanya, els daus de poma i un grapadet de pinyons.
Anar al contingut