Pularda rostida amb castanyes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de polleta de pota blava, a diferència del pollastre, té menys pes i és una carn més tendra, suau i fàcil de cuinar, tot i que les propietats nutricionals són semblantsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pularda 

    1,5 litres brou de gallina 

    300 g ceba molt rossa  

    80 g cansalada amb pebre  

    50 g prunes umeboshi  

    50 g prunes dolces  

    1 cabeça d'alls 

    100 g de castanyes  

    Farigola 

    Llorer 

    Escumós brut nature  

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

    Carquinyolis  

    Ametlles torrades 

    Julivert

PREPARACIÓ

  1. Tallem a vuitens una pularda o demanem al carnicer que ho faci per nosaltres.
  2. El dia abans de la preparació del plat, haurem posat un grapat -100 g aproximadament- de castanyes pelades a hidratar.
  3. Posem la pularda tallada en un recipient amb aigua amb sal. Amb una concentració del 10% durant una hora.
  4. També hem posat 50 g de prunes umeboshi a hidratar.
  5. Passat el temps del bany de sal, posem una cassola a escalfar amb un bon raig d'oli OVE.
  6. Tallem per la meitat una cabeça d'alls i la posem a la cassola amb els grans cap per avall.
  7. Eixuguem la pularda i la posem a la cassola.
  8. La marquem fins que sigui rossa.
  9. Escalfem 1,5 l brou de gallina.
  10. Afegim a la cassola de la pularda una copa d'escumós.
  11. Deixem que s'evaporin els alcohols.
  12. Enretirem els talls de pit de la cassola i els reservem.
  13. Escorrem les prunes umeboshi i les castanyes que havíem posat a hidratar.
  14. Afegim les prunes umeboshi, les castanyes i 50 g de prunes dolces sense pinyol a la cassola.
  15. Ho integrem tot.
  16. Afegim a la cassola un manat de farigola i una fulla de llorer. Hi aboquem el brou calent i 300 g de ceba molt rossa amb vi ranci.
  17. Ho tapem i deixem que faci 30 minuts de xup-xup.
  18. Preparem una picada amb ametlles torrades, uns carquinyolis, una mica de julivert i 80 g de cansalada tallada a microbrunesa.
  19. Afegim els pits de pularda a la cassola i també la picada, i deixem que continuï el xup- xup 15 minuts més.
  20. Ho emplatem.

 

Anar al contingut