Lioneses de llamàntol
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessami Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El marisc en general aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els seus possibles efectes negatius es veuen contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que conté.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A LES LIONESES
- 3 ous
- 105 ml llet
- 105 ml aigua
- 105 g mantega
- 150 g farina
-
7 g sal
PER AL FARCIMENT
- 2 llamàntols de 800 g
- 1/4 pebrot vermell
- 1/2 ceba tendra
- 1/2 pebrot verd
- 2 cebes tendres xineses o 2 alls tendres
- Sèsam negre
- Oli oliva suau
-
Vinagre Chardonnay
PER A LA MAIONESA
- Safrà
- 1 ou
- Sal
- Oli oliva suau
- Pebre negre
- Llima
PREPARACIÓ
- Comencem coent dos llamàntols amb aigua molt salada bullent.
- Són 15 minuts per quilo de llamàntol. Un cop fets, els deixem temperar per no cremar-nos quan els haguem de manipular.
- Mentrestant, fem la pasta choux de les lioneses. Posem al foc i dins un pot 105 ml de llet, 105 ml d'aigua, 105 g de mantega a daus petits i 7 g de sal.
- Quan comenci a bullir, hi afegim 150 g de farina i ho barregem amb energia un minut com a poc.
- Quan la farina s'hagi integrat bé, retirem la massa del foc i deixem que baixi la temperatura.
- Quan ja no estigui tan calenta --però no s'hagi refredat del tot-- hi tirem tres ous, d'un en un. I els anem integrant a la barreja.
- Quan els ous hi estiguin incorporats, posem la pasta en una mànega pastissera amb broqueta d'estrella i deixem que es temperi.
- Un cop està temperada, formem 4 lioneses individuals en una safata de forn amb làmina de silicona o paper sulfurat.
- Portem les lioneses al forn 35' a 180 ºC.
- Quan estiguin fetes, les traiem del forn i les posem a reposar sobre una reixeta.
- Si els llamàntols estan fets i no cremen, els recuperem. Tallem menuda la carn de la cua i les pinces i ho deixem en un bol, i la part verdosa del cap la posem al vas batedor.
- Tallem a la microbrunesa 1/2 ceba tendra, 1/2 pebrot verd, 1/4 de pebrot vermell i 2 cebes tendres xineses. Si no trobes cebes tendres xineses, també van bé uns alls tendres.
- Afegim els vegetals al bol de la carn de llamàntol i hi posem un grapat petit de sèsam negre, un pessic de sal, oli suau i un raig de vinagre de Chardonnay. Ho barregem i ho reservem.
- Escalfem en una paella uns brins de safrà.
- Posem el safrà al got batedor on tenim la part tova del cap de llamàntol. Hi afegim un ou, unes voltes de pebre negre, un pessic de sal, un raig de suc de llima i un raig generós d'oli suau. Ho emulsionem amb el braç elèctric fins a tenir una maionesa. Posem la maionesa al biberó.
- Obrim les lioneses per la meitat i les farcim amb el salpicó de llàmantol.
- Hi posem uns punts de maionesa de safrà i llamàntol. Ho tapem amb la part superior de la lionesa.