Llenguado a la nyoca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'l de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
4 llenguados sense pell
8 tomacons
60 g ametlla pelada
40 g pinyons ibèrics
35 g panses sultanes
2 grans d'all
Farigola fresca
Romaní fresc
Estragó fresc
Alfàbrega fresca
Sàlvia fresca
Safrà
Julivert
Farina
Oli OVE
Oli suau
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Fem una barreja d'herbes de Provença picant ben menudes una mica de farigola fresca, romaní fresc, estragó fresc, sàlvia fresca i alfàbrega fresca. Afegim a un pot de vidre de coll ample les herbes picades i les cobrim amb oli d'oliva. Tapem i reservem.
- Eixuguem els llenguados nets i sense pell, salem i els enfarinem. Espolsem, si cal, l'excés de farina i els fregim en una paella amb abundant oli d'oliva suau 3 minuts per cada banda.
- Mentrestant, pelem i laminem 2 grans d'all i els reservem. Piquem també una mica de julivert i el reservem en un platet juntament amb els alls.
- Reservem els llenguados un cop estiguin fregits. Recuperem 3 o 4 cullerades de l'oli amb què hem fregit el peix i l'aboquem en una altra paella. Saltem els alls laminats en aquest oli.
- Quan els alls ballen, afegim a la paella uns brins de safrà i la barreja de fruita seca (panses sultanes, ametlla pelada i pinyons ibèrics). Hi afegim el julivert picat, una mica de sal i ho coem remenant un parell de minuts.
- En una altra paella, tornem a posar un parell de cullerades més de l'oli amb què hem fregit el peix i marquem a foc fort 8 tomacons tallats per la meitat. Per últim, afegim a la paella dels tomacons les herbes que teníem en oli. Integrem i retirem del foc.
- Emplatem el llenguado acompanyat de 4 meitats de tomacons i cobert d'una mica de fruita seca per sobre.