Llenguado a la nyoca

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'l de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:

    4 llenguados sense pell 

    8 tomacons 

    60 g ametlla pelada 

    40 g pinyons ibèrics 

    35 g panses sultanes 

    2 grans d'all 

    Farigola fresca 

    Romaní fresc 

    Estragó fresc 

    Alfàbrega fresca 

    Sàlvia fresca 

    Safrà 

    Julivert 

    Farina 

    Oli OVE 

    Oli suau 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Fem una barreja d'herbes de Provença picant ben menudes una mica de farigola fresca, romaní fresc, estragó fresc, sàlvia fresca i alfàbrega fresca. Afegim a un pot de vidre de coll ample les herbes picades i les cobrim amb oli d'oliva. Tapem i reservem. 
  2. Eixuguem els llenguados nets i sense pell, salem i els enfarinem. Espolsem, si cal, l'excés de farina i els fregim en una paella amb abundant oli d'oliva suau 3 minuts per cada banda. 
  3. Mentrestant, pelem i laminem 2 grans d'all i els reservem. Piquem també una mica de julivert i el reservem en un platet juntament amb els alls. 
  4. Reservem els llenguados un cop estiguin fregits. Recuperem 3 o 4 cullerades de l'oli amb què hem fregit el peix i l'aboquem en una altra paella. Saltem els alls laminats en aquest oli. 
  5. Quan els alls ballen, afegim a la paella uns brins de safrà i la barreja de fruita seca (panses sultanes, ametlla pelada i pinyons ibèrics). Hi afegim el julivert picat, una mica de sal i ho coem remenant un parell de minuts. 
  6. En una altra paella, tornem a posar un parell de cullerades més de l'oli amb què hem fregit el peix i marquem a foc fort 8 tomacons tallats per la meitat. Per últim, afegim a la paella dels tomacons les herbes que teníem en oli. Integrem i retirem del foc. 
  7. Emplatem el llenguado acompanyat de 4 meitats de tomacons i cobert d'una mica de fruita seca per sobre. 

 

Anar al contingut