Llenguado amb taronja
INGREDIENTS
16 filets de llenguado
50 g festucs torrats
15 g mantega sense sal
10 g maizena
3 taronges
2 grans all
1 ceba tendra
Farigola llimonera
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Salem 16 filets de llenguado. Els enrotllem i clavem en una broqueta de quatre en quatre. Els marcarem en una planxa amb oli, tomba i tomba. Un cop fets, els hi traiem les broquetes de fusta.
- Preparem la salsa i començarem tallant a brunesa 2 grans d'all. També tallem a brunesa una ceba tendra i els coem amb un raig d'oli uns 3-4 minuts, que no agafin gaire color.
- Espremem 3 taronges per fer-ne suc i n'aboquem tres quartes parts a la paella amb un colador. Hi afegim també 1 branca de farigola de llimona. S'ha de reduir a la meitat.
- Per espessir la salsa, agafem el quart de suc de taronja que hem reservat i el barregem amb 10 g de farina fina de blat de moro. Ho aboquem a la paella i ho portem a ebullició tot remenant fins que agafi consistència. Un cop espessit, hi afegim 15 g de mantega sense sal.
- Emplatem posant els 4 filets de llenguado amb la salsa de taronja. Per últim, hi afegim 50 g de festucs torrats i mal tallats.