Ous a la ranxera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: hidrats de carboni (tortilles), proteïnes (ou), verdures (sofregit, amanida alvocat) i greixos (oli).Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
150 g de cigrons cuits
150 g de farina de blat de moro
150 g de blat
125 g de formatge reblochon
30 g d'aigua mineral
5 tomàquets de penjar
4 ous
1 ceba morada
1 bitxo fresc
fulles d'orenga
pebre vermell dolç fumat
oli OVE
coriandre fresc
1 alvocat
sal
pebre
llima
PREPARACIÓ
- Fem la massa de les "tortilles" posant tot el producte sec (farina de blat, farina de blat de moro i sal) en un bol amb aigua.
- Dividim la massa en quatre parts, les estirem amb un corró i ho enfarinem.
- Les posem a coure en una paella ben calenta pels dos cantons i ho filmem a pell. Ho reservem.
- Fem salsa de tomàquet ratllant tomàquets i ho reduïm a la meitat en una paella sense oli.
- Tallem la ceba a la brunosa i el bitxo a rodanxes fines.
- Un cop reduït el tomàquet hi afegim fulles d'orenga tallades petites, sal, pebre i una cullerada de cafè de pebre vermell dolç fumat. Parem el foc i hi afegim ceba, bitxo, els cigrons i oli OVE per temperar-ho tot.
- En unes safatetes, hi posem les "tortilles", els cigrons amb tomàquet, els ous trencats i el formatge. Ho posem al forn, 7 minuts, a 220º.
- Tallem l'alvocat i el coriandre i ho barregem en un bol amb un raig d'oli OVE i unes quantes gotes de suc de llima.
- Traiem els ous dels forn i hi posem la barreja d'alvocat per sobre.