Pastís de llimona amb merenga italiana

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Sofia Janer
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LA CREMA DE LLIMONA:

    50 g de suc llimona

    100 g de sucre

    70 g de mantega

    100 g d'ou

    1 llimona (ratlladura de la pell)

     

    PER A LA  MERENGA ITALIANA:

    300 g de sucre

    150 g de clara d'ou

    90 g d'aigua

PREPARACIÓ

  1. Per a la crema de llimona, barregem en un cassó l'ou amb el sucre, el suc de llimona, la ratlladura i la mantega. 
  2. Ho posem al foc i remenem sense parar. Quan arrenqui el bull, ho cuinem 1' més. 
  3. Omplim la base de galeta amb la crema i la deixem refredar.
  4. Per a la merenga italiana, fem un almívar, posant l'aigua amb el sucre en una cassola al foc. Ho hem de cuinar fins que arribi als a 121 ºC.
  5. Amb el robot de cuina, comencem a muntar les clares.
  6. Quan el sucre arribi a 121 ºC, afegim l'almívar a les clares que s'estan muntant.
  7. Deixem muntar les clares fins que el bol del robot de cuina (en aquest cas la Kitchen Aid) estigui fred.
  8. Quan la crema de llimona estigui freda, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, la decorem amb la merenga per sobre.
  9. La cremem amb un bufador.
  10. Opcionalment, hi podem posar, també per sobre, ratlladura de pell de llimona o  dauets de llimona confitada.
  11. La servim com a crema o bé sobre una base de galeta. 
Anar al contingut