Pastís de llimona amb merenga italiana
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Sofia Janer
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA CREMA DE LLIMONA:
50 g de suc llimona
100 g de sucre
70 g de mantega
100 g d'ou
1 llimona (ratlladura de la pell)
PER A LA MERENGA ITALIANA:
300 g de sucre
150 g de clara d'ou
90 g d'aigua
PREPARACIÓ
- Per a la crema de llimona, barregem en un cassó l'ou amb el sucre, el suc de llimona, la ratlladura i la mantega.
- Ho posem al foc i remenem sense parar. Quan arrenqui el bull, ho cuinem 1' més.
- Omplim la base de galeta amb la crema i la deixem refredar.
- Per a la merenga italiana, fem un almívar, posant l'aigua amb el sucre en una cassola al foc. Ho hem de cuinar fins que arribi als a 121 ºC.
- Amb el robot de cuina, comencem a muntar les clares.
- Quan el sucre arribi a 121 ºC, afegim l'almívar a les clares que s'estan muntant.
- Deixem muntar les clares fins que el bol del robot de cuina (en aquest cas la Kitchen Aid) estigui fred.
- Quan la crema de llimona estigui freda, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, la decorem amb la merenga per sobre.
- La cremem amb un bufador.
- Opcionalment, hi podem posar, també per sobre, ratlladura de pell de llimona o dauets de llimona confitada.
- La servim com a crema o bé sobre una base de galeta.