Patates a a riojana

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pebrot vermell és molt ric en vitamina C, un potent antioxidant que ajuda a fer front a les infeccions.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
800 g patata per guisar
200 g xoriço picant
500 ml aigua
2 grans d'all
1 ceba blanca
Mig pebrot verd
Mig pebrot vermell
Vi blanc
Pebre vermell dolç
Llorer
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem una ceba blanca a brunesa i l'afegim a la cassola amb un raig d'oli i 2 grans d'all aixafats. Ho sofregim 15 minuts a foc mitjà.
- Tallem a macedònia mig pebrot verd i mig vermell. Els afegim a la cassola i els sofregim 5 minuts.
- Traiem la pell de 200 g de xoriço picant que tallem a rodelles i reservem.
- Netegem 4 patates i les escapcem a mida mossegada.
- Afegim una cullerada de pebre vermell dolç a la cassola i hi aboquem també un raig de vi blanc i 2 fulles de llorer.
- Un cop evaporat l'alcohol, hi posem les patates, el xoriço, 500 ml d'aigua bullint, sal i pebre. Ho coem 15 minuts a foc mitjà.
- Emplatem les patates.