Patates farcides

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les patates són riques en potassi, mineral que intervé en la contracció i relaxació dels músculs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    270 g patata Red Pontiac 

    100 g botifarra de perol 

    70 g carn picada (vedella i porc) 

    30 ml nata 35% MG 

    25 g ceba enrossida 

    10 g molla de pa 

    2 ous 

    1 tomacó 

    Farina 

    Nou moscada 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem una paella de mida mitjana i hi aboquem 25 g de ceba enrossida, és a dir una ceba que ja havíem sofregit anteriorment i que podíem conservar a la nevera o al congelador. En aquesta mateixa paella, afegim també 100 g de botifarra de perol sense pell i tallada a daus petits. Per últim, hi afegim també 70 g de carn picada de porc i vedella a parts iguals. Salpebrem i coem les carns. 
  2. A banda, esbocinem 10 g de molla de pa sense crosta i els afegim en un bol. Aboquem al bol 30 ml de nata 35% M.G. Integrem el pa amb la nata i ho reservem. 
  3. Ratllem un tomacó directament sobre la paella on tenim la ceba i les carns. Integrem i coem. 
  4. Afegim a la paella la molla remullada amb la nata i un polsim de nou moscada, que ratllem directament. Integrem i coem remenant uns 4 minuts aproximadament. Passat aquest temps, passem el farcit en una safata perquè es refredi una mica. 
  5. Pelem 2 patates grosses de la varietat Red Pontiac. Tallem i descartem els laterals més estrets. Amb l'ajuda d'una mandolina, fem làmines de patata d'uns 2 mm de gruix. Han de sortir 24 làmines aproximadament. 
  6. Confitem les làmines en una paella amb oli abundant, que ha d'estar a una temperatura de 120°. No volem fregir les làmines ni que quedin cruixents, només hi farem una primera cocció de 3 o 4 minuts. Passat aquest temps, reservem les làmines de patata en un paper absorbent per retirar l'excés d'oli. 
  7. Farcim les patates agafant una làmina i posant una cullerada de farcit a sobre. Tapem amb una altra làmina i pressionem els laterals per tancar-ho bé. 
  8. Quan tinguem totes les patates farcides, les passem per farina i ou batut i les fregim en abundant oli a una temperatura de 180°. Reservem les patates en paper absorbent quan estiguin fregides. 
  9. Emplatem i decorem les patates amb una mica d'allioli. 
Anar al contingut