Patates farcides
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les patates són riques en potassi, mineral que intervé en la contracció i relaxació dels músculs.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
270 g patata Red Pontiac
100 g botifarra de perol
70 g carn picada (vedella i porc)
30 ml nata 35% MG
25 g ceba enrossida
10 g molla de pa
2 ous
1 tomacó
Farina
Nou moscada
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem una paella de mida mitjana i hi aboquem 25 g de ceba enrossida, és a dir una ceba que ja havíem sofregit anteriorment i que podíem conservar a la nevera o al congelador. En aquesta mateixa paella, afegim també 100 g de botifarra de perol sense pell i tallada a daus petits. Per últim, hi afegim també 70 g de carn picada de porc i vedella a parts iguals. Salpebrem i coem les carns.
- A banda, esbocinem 10 g de molla de pa sense crosta i els afegim en un bol. Aboquem al bol 30 ml de nata 35% M.G. Integrem el pa amb la nata i ho reservem.
- Ratllem un tomacó directament sobre la paella on tenim la ceba i les carns. Integrem i coem.
- Afegim a la paella la molla remullada amb la nata i un polsim de nou moscada, que ratllem directament. Integrem i coem remenant uns 4 minuts aproximadament. Passat aquest temps, passem el farcit en una safata perquè es refredi una mica.
- Pelem 2 patates grosses de la varietat Red Pontiac. Tallem i descartem els laterals més estrets. Amb l'ajuda d'una mandolina, fem làmines de patata d'uns 2 mm de gruix. Han de sortir 24 làmines aproximadament.
- Confitem les làmines en una paella amb oli abundant, que ha d'estar a una temperatura de 120°. No volem fregir les làmines ni que quedin cruixents, només hi farem una primera cocció de 3 o 4 minuts. Passat aquest temps, reservem les làmines de patata en un paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
- Farcim les patates agafant una làmina i posant una cullerada de farcit a sobre. Tapem amb una altra làmina i pressionem els laterals per tancar-ho bé.
- Quan tinguem totes les patates farcides, les passem per farina i ou batut i les fregim en abundant oli a una temperatura de 180°. Reservem les patates en paper absorbent quan estiguin fregides.
- Emplatem i decorem les patates amb una mica d'allioli.