Piquillos farcits de xai
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
INGREDIENTS
12 pebrots del piquillo
300 ml de porto Tawny
100 ml de brou gallina
25 ml de brandi
2 tomàquets de penjar
1 cabeça d'alls
1 ceba de Figueres
2 Garrons de xai
Llima
Romaní
Mostassa antiga
Llard de porc
Gingebre fresc
Formatge grana padano
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Farem un bany de sal a 2 garrons de xai. Els posarem durant 35 minuts en 1 litre d'aigua amb 100 g de sal.
- Després els eixuguem amb un drap. Afegim en una cassola, i les desfem, 2 cullerades de llard de porc, pebrem els garrons i els enrossim.
- Tallem a daus 1 ceba de Figueres, tallem per la meitat 1 cabeça d'alls.
- Traiem de la cassola els garrons i hi afegim la cabeça que marquem i la ceba que enrossim. Això serà durant 10 minuts.
- Tallem a daus 2 tomàquets de penjar i els afegim a la cassola junt amb 2 branques de romaní. Ho integrem.
- Aboquem a la cassola 25 ml de brandi.
- Quan s'evapora l'alcohol, hi posem els garrons enrossits i 100 ml de brou de gallina. Tapem i coem 90 minuts a foc molt baix. Un cop rostit ho deixarem temperar.
- Desossem els garrons quan encara són una mica calents. Colem els sucs de la cocció i els posem en un bol.
- Piquem amb un ganivet els garrons desossats. En el bol on hi ha els sucs de la cocció, els hi afegim. Ho barregem i ho passem a una mànega pastissera sense broquet.
- Escorrem els pebrots del piquillo (uns 12). Els anem farcint amb la mànega pastissera i els anem posant en una safata de forn.
- En un pot al foc, hi posem 300 ml de vi porto tawny i 2 rodelles de gingebre fresc que tallem. Ho portem a ebullició i coem 6 minuts.
- Quan el porto ha reduït, hi posem 1 cullerada de mostassa antiga i ho integrem.
- Pintem els pebrots amb la reducció de porto i els enfornem 5 minuts a 180º.
- Per a l'emplatat hi ratllem per sobre formatge grana padano.
