Pizzetes quatre estacions

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris com: una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES: 

    500 g farina fluixa
  • 250 ml aigua
  • 15 g sal
  • 10 g llevat de forner
  • 15 ml oli OVE
  • 40 g lacón llescat
  • 500 g tomàquet pelat
  • 4 bolets portobel·lo
  • 2 mozzarelles de 125 g
  • 40 g formatge parmesà
  • 1 ceba tendra
  • 2 albergínies escabetxades
  • Semolina
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga fresca

PREPARACIÓ

  1. En un bol, ajuntem 500 g de farina fluixa, 250 ml d'aigua, 15 g de sal, 10 g de llevat de forner --que esmicolem-- i 15 ml d'oli OVE. Ho integrem i ho pastem amb les mans durant cinc minuts, fins que l'aigua s'hagi absorbit i la massa no se'ns enganxi a les mans. Quan això passi, tapem la massa amb un drap humit i la deixem fermentar durant 3 hores a temperatura ambient.
  2. Espolsem semolina sobre una fusta, hi aboquem el pastó fermentat i el separem en 4 parts. Donem forma de bola a cada part del pastó. Deixem reposar 30 minuts més les boles de massa amb una mica de semolina per sobre.
  3. Mentre reposa la massa, en una paella afegim un raig d'oli i coem 500 grams de tomàquet pelat cru durant aproximadament uns 10 minuts. Passat aquest temps, salpebrem el tomàquet i el deixem coure 5 minuts més.
  4. Tallem a rodelles 2 albergínies escabetxades i les reservem. Tallem a rodelles 1 ceba pelada i la reservem en un altre plat. Finalment, laminem 4 bolets portobel·lo i els reservem en un altre plat. Finalment, tenim preparat en un altre recipient els 40 grams de lacón llescat.
  5. Quan les boles de massa ja han reposat, les estirem sobre una fusta espolsada amb semolina i les hi donem forma de pizza. Ho fem amb les mans, no cal fer servir el corró. Quan hàgim fet les 4 pìzzes, les deixem en una safata per anar al forn, sobre un paper sulfurat.
  6. Posem una base de tomàquet damunt de cada pizza, uns pessics de mozzarella, que tallem amb els dits, i hi ratllem una mica de formatge parmesà. En un quart de la pizza hi posem una mica de lacón tallat; en un altre quart, una mica de ceba tallada; en un altre, els bolets, i en l'últim, l'albergínia.
  7. Enfornem les pizzes durant 15 minuts a màxima potència, a uns 220 graus.
  8. Emplatem les pizzes amb una mica d'oli picant i orenga fresca per damunt.

 

 

 

 

Anar al contingut