Pizzetes quatre estacions
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris com: una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
500 g farina fluixa- 250 ml aigua
- 15 g sal
- 10 g llevat de forner
- 15 ml oli OVE
- 40 g lacón llescat
- 500 g tomàquet pelat
- 4 bolets portobel·lo
- 2 mozzarelles de 125 g
- 40 g formatge parmesà
- 1 ceba tendra
- 2 albergínies escabetxades
- Semolina
- Sal
- Pebre
- Orenga fresca
PREPARACIÓ
- En un bol, ajuntem 500 g de farina fluixa, 250 ml d'aigua, 15 g de sal, 10 g de llevat de forner --que esmicolem-- i 15 ml d'oli OVE. Ho integrem i ho pastem amb les mans durant cinc minuts, fins que l'aigua s'hagi absorbit i la massa no se'ns enganxi a les mans. Quan això passi, tapem la massa amb un drap humit i la deixem fermentar durant 3 hores a temperatura ambient.
- Espolsem semolina sobre una fusta, hi aboquem el pastó fermentat i el separem en 4 parts. Donem forma de bola a cada part del pastó. Deixem reposar 30 minuts més les boles de massa amb una mica de semolina per sobre.
- Mentre reposa la massa, en una paella afegim un raig d'oli i coem 500 grams de tomàquet pelat cru durant aproximadament uns 10 minuts. Passat aquest temps, salpebrem el tomàquet i el deixem coure 5 minuts més.
- Tallem a rodelles 2 albergínies escabetxades i les reservem. Tallem a rodelles 1 ceba pelada i la reservem en un altre plat. Finalment, laminem 4 bolets portobel·lo i els reservem en un altre plat. Finalment, tenim preparat en un altre recipient els 40 grams de lacón llescat.
- Quan les boles de massa ja han reposat, les estirem sobre una fusta espolsada amb semolina i les hi donem forma de pizza. Ho fem amb les mans, no cal fer servir el corró. Quan hàgim fet les 4 pìzzes, les deixem en una safata per anar al forn, sobre un paper sulfurat.
- Posem una base de tomàquet damunt de cada pizza, uns pessics de mozzarella, que tallem amb els dits, i hi ratllem una mica de formatge parmesà. En un quart de la pizza hi posem una mica de lacón tallat; en un altre quart, una mica de ceba tallada; en un altre, els bolets, i en l'últim, l'albergínia.
- Enfornem les pizzes durant 15 minuts a màxima potència, a uns 220 graus.
- Emplatem les pizzes amb una mica d'oli picant i orenga fresca per damunt.