Rillette d'ànec

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté vitamines i minerals variats: en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B. També conté quantitats considerables de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Llista d'ingredients: 

    2 confits d'ànec 

    100 g foie 

    1 taronja 

    Cibulet 

    1 llimona 

    Farigola llimonera 

    Brandi 

    2 escalunyes 

    Sal 

    Pebre 

    Torradetes 

    Sucre 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Separem la carn de l'os de dos confits d'ànec que s'hagin cuit en el seu greix. Tallem a trossets molt petits la carn i el greix de les cuixes de l'ànec i ho reservem en un bol.
  2. Tallem a rodelles molt fines dues escalunyes. Afegim les escalunyes al bol de l'ànec, hi posem una mica de pebre i ho integrem tot bé.
  3. Posem una paella al foc i, quan s'hagi escalfat, hi afegim mig got de brandi i ho deixem coure fins que s'evapori l'alcohol.
  4. Quan la paella ja no fa olor d'alcohol, hi aboquem el contingut del bol. Ho integrem, apaguem el foc i ho reservem.
  5. Afegim al bol la ratlladura d'una taronja, una mica de cibulet fresc tallat ben menut i un polsim de sal. Ho integrem.
  6. Per últim, afegim al bol el foie, que esmicolem i integrem amb la resta d'ingredients. Quan estigui tot ben barrejat, passem el contingut del bol a un pot de conserva amb tapa. L'omplim i ho deixem refredar a la nevera durant, mínim, 1 hora.
  7. Pelem la pell d'una llimona i la tallem a juliana molt fina. Posem les pells en un pot amb aigua freda i ho portem a ebullició per eliminar l'amargor de la pell de la llimona.
  8. Quan l'aigua hagi bullit, la descartem i recuperem les pells de llimona. Al mateix pot, hi afegim una mica d'aigua nova, les pells i una cullerada de sucre. Deixem reduir l'aigua fins que tingui una textura de confitura suau.
  9. Servim la rillette en unes torradetes, amb la llimona confitada per sobre i una mica de fulles de farigola llimonera.

 

 

 

Anar al contingut