Rillette d'ànec
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté vitamines i minerals variats: en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B. També conté quantitats considerables de greix.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
Llista d'ingredients:
2 confits d'ànec
100 g foie
1 taronja
Cibulet
1 llimona
Farigola llimonera
Brandi
2 escalunyes
Sal
Pebre
Torradetes
Sucre
PREPARACIÓ
- Separem la carn de l'os de dos confits d'ànec que s'hagin cuit en el seu greix. Tallem a trossets molt petits la carn i el greix de les cuixes de l'ànec i ho reservem en un bol.
- Tallem a rodelles molt fines dues escalunyes. Afegim les escalunyes al bol de l'ànec, hi posem una mica de pebre i ho integrem tot bé.
- Posem una paella al foc i, quan s'hagi escalfat, hi afegim mig got de brandi i ho deixem coure fins que s'evapori l'alcohol.
- Quan la paella ja no fa olor d'alcohol, hi aboquem el contingut del bol. Ho integrem, apaguem el foc i ho reservem.
- Afegim al bol la ratlladura d'una taronja, una mica de cibulet fresc tallat ben menut i un polsim de sal. Ho integrem.
- Per últim, afegim al bol el foie, que esmicolem i integrem amb la resta d'ingredients. Quan estigui tot ben barrejat, passem el contingut del bol a un pot de conserva amb tapa. L'omplim i ho deixem refredar a la nevera durant, mínim, 1 hora.
- Pelem la pell d'una llimona i la tallem a juliana molt fina. Posem les pells en un pot amb aigua freda i ho portem a ebullició per eliminar l'amargor de la pell de la llimona.
- Quan l'aigua hagi bullit, la descartem i recuperem les pells de llimona. Al mateix pot, hi afegim una mica d'aigua nova, les pells i una cullerada de sucre. Deixem reduir l'aigua fins que tingui una textura de confitura suau.
- Servim la rillette en unes torradetes, amb la llimona confitada per sobre i una mica de fulles de farigola llimonera.