Roll de xató
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega-3, greixos essencials per a la salut cardiovascular. La salsa de romesco és molt rica en greixos molt saludables, així com en vitamines i minerals antioxidants. És una salsa molt nutritiva.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
200 g tripa de bacallà dessalada- 300 g llom de tonyina vermella crua
- 4 filets d'anxova
- Fulles d'escarola
- 1 ceba tendra
- 1 gra d'all pelat
- Raig de fumet de bacallà
- 4 panets de brioix
- Salsa romesco
- Mantega
- Fulles de julivert
- Raig de vi blanc
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a microbrunesa una ceba tendra i un gra d'all. Els sofregim en una cassola amb un raig d'oli OVE fins que agafin color, aproximadament durant 10 minuts. Quan l'all i la ceba ja estan cuits, hi aboquem un raig de vi blanc per aixecar els sucres i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Tallem 200 grams de tripa de bacallà dessalada a trossos petits i els afegim a la cassola on hem cuit l'all i la ceba. Afegim també un raig de fumet de bacallà i ho deixem coure uns 3 minuts.
- Mentre es cou la tripa de bacallà, piquem ben petites unes fulles de julivert i les incorporem a la cassola. Integrem, apaguem el foc i reservem.
- Tallem a daus petits 300 grams de llom de tonyina vermella crua i ho reservem en un bol.
- Escalfem una paella amb una mica de mantega i marquem un panet de briox per les dues bandes.
- Tallem a brunesa 4 filets d'anxova i els afegim al bol on hi tenim la tonyina crua.
- Afegim al bol també unes fulles d'escarola, aproximadament uns 100 grams. Tallem l'escarola si les fulles són molt grosses.
- Per últim, incorporem al bol l'estofat de tripa de bacallà, que ja hem deixat temperar, i dues cullerades de salsa romesco. Remenem ben bé tots els ingredients fins a integrar-los.
- Tallem pel mig un panet de briox i el farcim amb els ingredients del bol.