Tonyina amb amanida de cebes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau, com la sardina o el salmó..., contenen greixos molt saludables rics en omega 3, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 1 PERSONA :
1 llom de tonyina
1 ceba vermella
1 gra d'all
1/2 ceba tendra
Grapat cebes platillo en vinagre
Mostassa antiga
Brots de mostassa
100 ml vinagre blanc
Aigua
Pebre blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem posant un llom de tonyina en un plat fondo amb 100 ml de vinagre blanc i 15 g de sal durant 3 minuts.
- Separem la part blanca i verda de mitja ceba tendra. La part blanca la tallem a juliana i en reservem la verda. La posem en un bol i hi afegim un raig de vinagre blanc i sal, ho remenem i ho reservem.
- Aixafem amb el puny una ceba vermella sense pell. La posem en un bol amb un raig de vinagre i sal.
- Traiem la tonyina del plat i l'untem amb oli d'oliva. La posarem a una paella sense oli i l'anem girant per marcar-la per totes bandes.
- Passem la tonyina a un plat. A la mateixa paella hi posem 1 cullerada de mostassa antiga, 1 gra d'all que ratllem, unes gotes de vinagre, pebre blanc i sal. Emulsionem amb una vareta manual i, si cal, hi afegim una mica d'aigua. Apaguem el foc i ho reservem.
- Afegim a un bol la ceba tendra i la ceba vermella. A més a més, hi afegim un grapat de cebetes platillo en vinagre. També tallem a rodelles la part verda de la ceba tendra i la hi posem. Ho remenem.
- Tallem a rodanxes la tonyina marcada.
- Emplatem l'amanida de cebes a un costat, la salsa per sobre i al costat les rodanxes de tonyina amb uns brots de mostassa per sobre.