Tonyina amb amanida de cebes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau, com la sardina o el salmó..., contenen greixos molt saludables rics en omega 3, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 1 PERSONA :

    1 llom de tonyina

    1 ceba vermella

    1 gra d'all

    1/2 ceba tendra

    Grapat cebes platillo en vinagre

    Mostassa antiga

    Brots de mostassa

    100 ml vinagre blanc

    Aigua

    Pebre blanc

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem posant un llom de tonyina en un plat fondo amb 100 ml de vinagre blanc i 15 g de sal durant 3 minuts.
  2. Separem la part blanca i verda de mitja ceba tendra. La part blanca la tallem a juliana i en reservem la verda. La posem en un bol i hi afegim un raig de vinagre blanc i sal, ho remenem i ho reservem.
  3. Aixafem amb el puny una ceba vermella sense pell. La posem en un bol amb un raig de vinagre i sal.
  4. Traiem la tonyina del plat i l'untem amb oli d'oliva. La posarem a una paella sense oli i l'anem girant per marcar-la per totes bandes.
  5. Passem la tonyina a un plat. A la mateixa paella hi posem 1 cullerada de mostassa antiga, 1 gra d'all que ratllem, unes gotes de vinagre, pebre blanc i sal. Emulsionem amb una vareta manual i, si cal, hi afegim una mica d'aigua. Apaguem el foc i ho reservem.
  6. Afegim a un bol la ceba tendra i la ceba vermella. A més a més, hi afegim un grapat de cebetes platillo en vinagre. També tallem a rodelles la part verda de la ceba tendra i la hi posem. Ho remenem.
  7. Tallem a rodanxes la tonyina marcada.
  8. Emplatem l'amanida de cebes a un costat, la salsa per sobre i al costat les rodanxes de tonyina amb uns brots de mostassa per sobre.  
Anar al contingut