Salmó amb cols de Brussel·les
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega 3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. S'ha de menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de salmó escatat
400 g de cols de Brussel·les
10 grans d'all
2 llimes
1 llimona
1 ou
sal grossa
sucre
alfàbrega
1 cullerada de mantega
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en un bol sal grossa i sucre en proporcions iguals (un tant per tant). En posarem un quilo de cada.
- Laminem 10 grans d'all i els afegim en un bol amb la ratlladura de 2 llimes
- Tallem mig manat d'alfàbrega i l'afegim al bol. Ho morfim tot plegat.
- Omplim la base d'un tàper amb la barreja del bol i hi posem el peix tallat en supremes i descatat. Cobrim amb la resta de sal i sucre i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera
- Posem 400 g de cols de Brussel·les en un pot amb aigua mineral freda i el portem a ebullició. Tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Repetim l'operació 3 vegades.
- Traiem les cols del pot que comença a bullir i les refredem en el bol per última vegada. Ho reservem.
- Posem una paella al foc.
- Traiem el peix del tàper i el netegem en un bol amb aigua mineral.
- Eixuguem el salmó i el posem a la paella pel cantó de la pell.
- Tombem el peix i deixem coure per l'altre cantó.
- Posem en el got de la batedora un ou, sal, oli OVE, suc de llimona i fulles d'alfàbrega. Ho triturem i ho emulsionem.
- Posem al foc una altra paella amb una cullerada de mantega i hi saltem les cols. Ho salpebrem.
- Servim la maionesa al plat, les cols i el peix i unes fulles d'alfàbrega per sobre.