Suquet fresc de marisc
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
100g de gambes contenen més de la meitat de la quantitat diària recomanada de iode. El marisc en general aporta molts minerals, poques calories, proteïnes de bona qualitat i greixos saludables.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 2 PERSONES:
6 gambes de Vilanova
6 vieires
300 ml d'orxata
1 ceba
Sal
Vinagre de poma
40 ml oli d'oliva suau
2 llimes
Gotes de tabasco
Coriandre
¿ poma Granny Smith
1 xili vermell picant
Sal de Maldon
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem una ceba a la juliana ben fina. La posem en un bol amb una mica de sal i la morfim suaument amb els dits. Hi afegim un bon raig de vinagre de poma, fins a cobrir la ceba, i ho deixem marinar.
- Mentrestant, posem en un got batedor els 300 ml d'orxata, el suc de dues llimes, fulles de coriandre a voluntat, un parell o tres de gotes de tabasco i una mica de sal. Ho turbinem i hi anem afegint oli suau de mica en mica fins que la barreja emulsioni. Ha de quedar una textura com de maionesa lleugera.
- Tallem per la meitat una poma Granny Smith. Pelem i traiem el cor d'una de les meitats de la poma, la tallem a daus i la reservem.
- Buidem de llavors 1 xili picant i el tallem a rodelles i el reservem.
- Pelem i traiem els budells de 6 gambes de Vilanova, deixant-ne el cap.
- Coem en una brasa o en una paella les gambes pelades i 6 vieires. Salem el marisc amb sal de Maldon.
- Emplatem de la següent manera: daus de poma, vieires i gambes, la ceba envinagrada i les rodelles de xili. Tot seguit, hi afegim el suquet fred d'orxata i ho acabem decorant amb fulles de coriandre i un raig d'oli OVE.