Suquet fresc de marisc

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    100g de gambes contenen més de la meitat de la quantitat diària recomanada de iode. El marisc en general aporta molts minerals, poques calories, proteïnes de bona qualitat i greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 2 PERSONES:

    6 gambes de Vilanova

    6 vieires

    300 ml d'orxata

    1 ceba

    Sal

    Vinagre de poma

    40 ml oli d'oliva suau

    2 llimes

    Gotes de tabasco

    Coriandre

    ¿ poma Granny Smith

    1 xili vermell picant

    Sal de Maldon

    Oli OVE

     

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem una ceba a la juliana ben fina. La posem en un bol amb una mica de sal i la morfim suaument amb els dits. Hi afegim un bon raig de vinagre de poma, fins a cobrir la ceba, i ho deixem marinar.
  2. Mentrestant, posem en un got batedor els 300 ml d'orxata, el suc de dues llimes, fulles de coriandre a voluntat, un parell o tres de gotes de tabasco i una mica de sal. Ho turbinem i hi anem afegint oli suau de mica en mica fins que la barreja emulsioni. Ha de quedar una textura com de maionesa lleugera.
  3. Tallem per la meitat una poma Granny Smith. Pelem i traiem el cor d'una de les meitats de la poma, la tallem a daus i la reservem.
  4. Buidem de llavors 1 xili picant i el tallem a rodelles i el reservem.
  5. Pelem i traiem els budells de 6 gambes de Vilanova, deixant-ne el cap.
  6. Coem en una brasa o en una paella les gambes pelades i 6 vieires. Salem el marisc amb sal de Maldon.
  7. Emplatem de la següent manera: daus de poma, vieires i gambes, la ceba envinagrada i les rodelles de xili. Tot seguit, hi afegim el suquet fred d'orxata i ho acabem decorant amb fulles de coriandre i un raig d'oli OVE.

 

Anar al contingut