Trinxat de llagostí amb maionesa d'alls confitats
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Moha Quach
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 col d'hivern
- 3 patates mitjanes
- 16 llagostins grossos
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva extra
- MAIONESA D'ALLS CONFITATS
- 3 g d'alls confitats*
- 1 ou
- 150 ml d'oli d'oliva suau
- Suc de llimona
- Sal
- * Els alls confitats es fan posant els alls en una olla coberts d'oli. S'han d'escalfar amb aquest oli, sense que bulli una bona estona. Quan els alls suren, ja estan fets.
PREPARACIÓ
- Posem a bullir l'aigua. Quan bulli, hi aboquem la col neta i tallada a talls petits. Si es treu els nervis grossos, millor.
- Seguidament, hi posarem les patates, també tallades, ni massa grosses, ni massa petites.
- Quan bullin les traurem de l'olla i deixarem que es refredin. Han de quedar sense aigua.
- Netegem i pelem els llagostins. Els obrim amb delicadesa per la meitat i els aplanem sobre el marbre. Els salpebrem.
- Posem un raig d'oli en una bossa d'envasar al buit i hi fiquem els llagostins a dins, més o menys junts.
- Agafem un cassó i piquem sobre la bossa per aplanar els llagostins. Han de quedar com si féssim carpaccio de llagostins.
- Amb una llengua de gat ajuntarem tots els llagostins perquè quedi una base rodona compacta, sense forats.
- Posarem la bossa al congelador. Necessitem que estigui congelada per poder treure els llagostins sense que es trenquin.
- Un cop congelats els llagostins, els traurem de la bossa amb compte.
- Trinxarem la patata i la col en un bol amb una forquilla o braç elèctric. Rectificarem de sal. Remenem fins que quedi homogeni i ho reservem.
- Fem la maionesa d'alls confitats barrejant l'oli, els alls, l'ou, la sal i una mica de suc de llimona en el pot del braç elèctric.
- Agafem el trinxat de patata i col i el posem dins la paella amb oli perquè es cogui un xic i es rossegi.
- Feta la base, hi posarem el carpaccio a sobre.
- Farem un tomba i tomba i ja ho podrem servir