- Accedeix al contingut de la pestanya
- Accedeix al contingut de la pestanya
- Accedeix al contingut de la pestanya
- Aquesta pestanya està sel·leccionada
- Accedeix al contingut de la pestanya
- Accedeix al contingut de la pestanya
- AvuiAquesta pestanya està sel·leccionada
- dl 04Accedeix al contingut de la pestanya
- dt 05Accedeix al contingut de la pestanya
- dc 06Accedeix al contingut de la pestanya
- dj 07Accedeix al contingut de la pestanya
- dv 08Accedeix al contingut de la pestanya
- ds 09Accedeix al contingut de la pestanya
- dg 10Accedeix al contingut de la pestanya
- dl 11Accedeix al contingut de la pestanya
- dt 12Accedeix al contingut de la pestanya
Videoclips
Xavi Sarrià - La nit ferida
Subtitulat CatalàVideoclips
Selva Nua - No m'és
Subtitulat CatalàCom podem deixar de menjar-nos l'olla
Subtitulat CatalàLes preocupacions són el tema d'aquest programa. Com cal gestionar-les o, fins i tot, evitar-les. Gaspar Hernàndez comença conversant amb la doctora en Psicologia Jenny Moix, autora del llibre "Mi mente sin mí", que parla de l'anomenada "ment de mico", la ment que no para de saltar cap al passat i al futur. Gaspar Hernàndez continua el seu recorregut amb la monja budista Guen Lochani, que explica com es poden gestionar les preocupacions a través de la meditació. I l'últim entrevistat és Halil Bárcena, islamòleg, que explica el vincle entre el sufisme i el moment present, i com connecta ell amb el moment present a través de la música.
Banys de bosc
Subtitulat CatalàGaspar Hernàndez fa un recorregut per diferents boscos i hi practica els anomenats "banys de bosc". Per començar, Josep Gordi, geògraf i professor de la Universitat de Girona, explica els beneficis de caminar i respirar envoltats d'arbres. Gaspar Hernàndez també entrevista Annette Lavrijsen, autora del llibre "Shinrin-yoku", que parla dels beneficis científicament demostrats d'aquesta tradició, i de com podem practicar-la en boscos pròxims a la ciutat. I, per acabar, Sergi Aynó, activista de la consciència global, parla de boscos i espiritualitat.
Les noces de Figaro
Subtitulat Català"Les noces de Fígaro" va ser un èxit absolut. Perquè és trepidant. Perquè l'argument és divertidíssim. I perquè la música és senzillament genial. És interessant fer atenció al que passa en aquest vodevil quan cupido va disparant fletxes a tort i a dret i la gent fa bogeries per amor.
Cesk Freixas fa una versió del gran hit de l'òpera. I per rematar-ho, el Ramon Gener fa de guàrdia urbà. Tot sigui per Mozart.Fidelio
Subtitulat CatalàUs hem de confessar que tots els membres de l'equip tenim una predilecció especial per Beethoven, un idealista, un geni amb mal geni, un creador abocat a la sordesa. Potser per això hem intentat fer un homenatge al primer romàntic de la història. Només va escriure una òpera, "Fidelio", però com sempre a la seva vida, el resultat és universal, un cant a la llibertat. Possiblement, el nostre millor programa. Fet amb passió. Passió per Beethoven.
"Fidelio", de Ludwig van Beethoven (1805)Castellers, pinya, força i manilles.
Subtitulat CatalàEls castellers fan servir la força amb saviesa per aixecar construccions humanes que poden arribar a ser de 800 participants i de 10 metres d'alçada. Han passat de guiar-se intuïtivament a aplicar una tècnica depurada que inclou coneixements de física, arquitectura, biomecànica, fisiologia i psicologia, que ara s'apliquen per millorar el rendiment i la seguretat del món casteller. "Quèquicom" analitza molts d'aquests principis ajudat per Jaume Rosset, director mèdic de la coordinadora de colles castelleres i membre dels Minyons de Terrassa.
història d'una llonganissa
Subtitulat CatalàLa llonganissa és un producte càrnic de gran valor nutricional i de molta tradició al nostre país. De fet, Vic se'n pot considerar la capital mundial. Però tot el procés d'elaboració es du a terme a Vic? Reconstruirem la història complerta d'una llonganissa. Seguirem la pista d'aquest aliment a través de l'assecador on es va curar, la fàbrica on es va embutir, l'escorxador en el que varen sacrificar el porc, la granja on es va engreixar, la truja que el va parir i el mascle que el va engendrar per inseminació artificial.
Oli d'oliva: l'or líquid
Subtitulat CatalàL'oli d'oliva és l'or líquid pel color, però sobretot perquè és un aliment molt beneficiós per a la salut. S'ha demostrat que prevé les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncers. Un equip de la UAB ha descobert els mecanismes moleculars pels quals l'oli d'oliva verge ajuda a alentir el càncer de mama. Ha vist també que per obtenir el màxim profit de l'oli d'oliva cal consumir-ne poca quantitat, però de molta qualitat i durant tota la vida. El reporter Pere Renom tasta a la Universitat de Lleida un oli reforçat amb antioxidants, especialment indicat per a persones hipertenses. També cull olives, en fa oli al molí i visita a l'IRTA l'olivera més famosa del món, la i-18, a partir de la qual s'han produït 14 milions de plantes.
Sicília
Subtitulat CatalàSabeu com s'ha de fer l'autèntica..., la "vera" pasta?
Heu seguit la pista de Michael Corleone?
Heu caminat pel fons d'un volcà actiu?
Sabíeu que el biquini es va inventar fa 2.000 anys?
Si la resposta és que sí i, a més, viviu a Mataró, és que sou un dels viatgers del programa d'avui.
Si la resposta és que no, és perquè encara no heu estat a l'illa més gran, més mítica, més estratègica i que ha estat més vegades envaïda de la Mediterrània.
Perejil?! No!!! Avui parlarem de Sicília.Marroc 1
Subtitulat CatalàHeu vist sortir el sol a les portes del desert més gran del món?
Us heu retrobat amb la infància al cim d'una muntanya?
Heu viatjat fins al segle XII per un laberint de 10.000 carrers?
Heu ballat mai la música que hipnotitza les serps?
No? Doncs prepareu-vos perquè avui farem un dels viatges més suggestius i inspiradors de tots els que hem fet en aquest programa: una ruta per un país divers i complex, amb una llarga història, un gran patrimoni i un paisatge ple de contrastos. Avui descobrirem un univers cultural distant i desconegut pels occidentals. Un món fascinant, misteriós i exòtic i que és... a 14 quilòmetres d'Europa!
Avui visitem el Marroc!Una cuinera dels Pirineus (Tardor - Hivern)
Subtitulat CatalàEva Martínez-Picó s'afanya a la cuina, ja que avui tindrà Can Jordi, el restaurant, ple de gom a gom. Mentrestant, els cavalls baixen cap a la Fira dels Mulats. És el dia que els ramaders d'Espinavell han de vendre els animals.
Un ramader dels Pirineus (Tardor - Hivern)
Subtitulat CatalàL'hivern s'ha instal·lat al poble de Larrau. Els ramats d'ovelles han tornat als masos i la temporada de caça arriba al seu punt culminant. Tornem a trobar en Ximun i en Sébastien a les seves explotacions perquè, en qualsevol estació, els dos homes han d'estar damunt de la feina i les tasques que cal fer per ocupar-se del ramat que són sempre igual de sacrificades. Pel que fa a en Marcel, el descobrim escrutant el cel per trobar-hi senyals de la presència de tudons, que cada cop són menys nombrosos. Però els tudons no són l'única preocupació d'en Marcel i els seus dos companys de caça: amb ells ens adonarem de la lluita quotidiana que han de portar a terme els habitants de la zona per poder viure amb normalitat en aquest petit poble. La seva lluita és per mantenir l'escola, els comerços, la vida i l'ànima de la vila de Larrau.
Terra, mar i presons medievals
Subtitulat CatalàEl nostre quart Gran Recorregut comença a l'extrem més oriental de l'Empordà, a Portbou, i acabarà a Castelló d'Empúries. En total, uns 50 km, repartits en dues jornades, fets a peu, en tren, en caiac i en bicicleta.
Maridant la història
Subtitulat CatalàEn aquest cinquè GR, la ruta ens portarà des d'Empuriabrava fins al castell de Requesens, direcció nord per l'interior de l'Alt Empordà. En total uns 70 km, repartits en dues jornades, fets a peu, en cotxe i en quad. El Marc creuarà per Castelló d'Empúries, Vilanova de la Muga i farà una paradeta a Peralada, on toparà amb una veritable heroïna! Després seguirà fins a Garriguella, un poble molt dolç on descobrirà l'avantpassat del vi. I acabarà el dia passant per Espolla i Sant Climent Sescebes.
L'última ruta del vent
Subtitulat CatalàEn la sisena ruta, el Marc anirà d'Agullana fins a Figueres, l'últim itinerari del seu periple per l'Empordà. D'Agullana anirà a la Vajol per visitar una mina de passat convuls; allà coneixerà un autèntic exiliat, en Ramón. Després passarà per Maçanet de Cabrenys i Darnius, on ha quedat per anar a l'embassament de Boadella a fer wakeboard! I acabarà la jornada passant per Boadella i Sant Llorenç de la Muga, un poble amb un encant força peculiar.
Mercats de Badia, El Lleó de Girona i la Boqueria
Subtitulat CatalàAcomiadem la segona temporada de "Gent de Mercats i Comerços" visitant La Boqueria, el mercat del Lleó de Girona i el mercat municipal de Badia del Vallès.
El mercat de la Rambla de Barcelona, el que té més comerços de la ciutat i el més emblemàtic, el coneixerem de la mà del Pere, un pagès que recorre cada dia el camí entre els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat i La Boqueria per vendre-hi les seves verdures i hortalisses. Els de Cal Neguit fan aquest camí des del 1877, ja que hi tenen parada fixa des d'aleshores. Amb les seves faves tendres, veurem quin plat fa l'Arnau, del Direkte Boqueria, que, amb una cuina molt personal i un restaurant molt petit, ha aconseguit superar amb èxit la falta de visitants estrangers del mercat. Sense moure'ns de La Boqueria, on moltes parades tornen a estar engrescades perquè han recuperat l'antiga clientela, coneixerem també la Francesca i la seva filla Rosa, de Menuts Rosa, que són un exemple d'emprenedoria i resiliència. Com ho és la Teresa, de Calçats Queisalós, un comerç històric, sempre comandat per dones, que ara també està aconseguint superar la crisi del seu sector.
Al mercat de Badia del Vallès coneixerem la història de l'Alexandra, una romanesa establerta des de fa 17 anys a la població vallesana que és tot un exemple de superació personal. I, per dones coratjoses, la Raquel, la Carmen i l'Olga, que estan a càrrec d'altres parades que també han fet del de Badia un dels mercats més actius del Vallès Occidental.
A Girona anirem al mercat del Lleó amb un paradista multifacètic, el Josep Campmajó, que presumeix de tenir tots els negocis amb exparelles i "germans" que no ho són de sang. I sabrem per què el del Lleó és un mercat molt i molt gurmet, amb el periodista gastronòmic Vador Garcia-Arbós.Mongetes amb bacallà i crema de llenties amb xoriço
Subtitulat CatalàA vegades ens fa una mica de mandra cuinar llegums perquè no sabem com fer-los. Avui us proposem dues receptes molt senzilles, l'una amb mongetes seques i bacallà i la segona, amb llenties i xoriço que us faran perdre la mandra.
- Subtitulat Català
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer.
El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català".
"El gran dictat" busca la participació dels concursants i dels teleespectadors. El que dóna el títol al programa és l'última prova. Després d'haver-ne superat diverses, els concursants que hagin aconseguit fer més bons resultats s'enfrontaran a "El gran dictat", en què es tracta d'escriure el màxim nombre de paraules correctes possibles. Els habitants de la fi del món
Les Filipines
Versió originalSubtitulat CatalàEn Ben visita una de les 7.000 illes tropicals de les Filipines per passar una setmana amb en Neil Hoag, un home de Florida de 45 anys que amb prou feines es guanyava la vida fent de taxista fins que va trobar l'amor de la seva vida a l'altra punta de món. En Neil i la seva família viuen en una casa de bambú en unes condicions de vida dures i un clima rigorós. En Ben mata una gallina, aprèn a sacrificar un garrí i pateix els efectes del vi de coco. Descobreix com en Neil, un occidental solitari amb una personalitat complexa i un passat turbulent, va abandonar el somni americà per abraçar una cultura desconeguda.
Espanya
Versió originalSubtitulat CatalàCada any, 30.000 persones acudeixen a Getxo, al País Basc, per assistir a un dels concursos de paella més antics i prestigiosos del món. Aquest any, la Greta hi acompanya els xefs del restaurant Papito's de Singapur, que intentaran vèncer els espanyols cuinant una paella. Aquest equip del mercat de Pasarbella va guanyar el Campionat Internacional d'Oceania a Austràlia, però a Espanya la competició serà molt més difícil. 160 equips cuinaran més de 300 quilos d'arròs i cremaran 7.000 quilos de llenya. Serà una prova de foc per a l'equip de Singapur!
Bangladesh
Versió originalSubtitulat CatalàDurant el Ramadà, el mercat de Chawk, a Dhaka, cobra vida amb els productes i les olors de centenars de parades improvisades que venen menjar tradicional per a l''iftar'. L''iftar' és l'àpat que, després de la posta de sol, trenca el dejuni diürn. Durant el Ramadà, uns 15.000 musulmans venen al mercat de Chawk cada dia per comprar xai amb curri, llaminadures i fruita fresques fresca a les parades del carrer. Com aconsegueixen cuinar en grans quantitats és increïble.
Els quaderns de cuina de la Julie
L'Albigès
Versió originalSubtitulat CatalàEn Michel és un vinyataire especialitzat a recuperar varietats de vinya endèmiques de l'Albigès. La seva mare, la Huguette, fa un fetge de porc salat que fa arrufar el nas a la Julie, que, si no fos per l'amanida de lletsons, passaria fam. En Robert, productor d'all rosat, està més sa que un gra d'all, de tant d'ensumar-ne. La seva dona, la Lili, fa una sopa d'all que encara estava per descobrir: condimentada amb maionesa! L'especialitat de la Mimi és un plat tradicional que només es menjava un cop l'any, per la matança del porc. La Sandrine fa una coca d'ametlles tan tradicional que té la forma de la llançadora dels teixidors càtars! En François, pastisser retirat, fa una mena de neules gegants que es couen directament al foc de la llar, amb uns molls carregats de simbologia.
Liverpool català: boira, sants & rock'n'roll
Liverpool català: boira, sants & rock'n'roll
Subtitulat CatalàA finals dels anys vuitanta, la comarca d'Osona va viure una onada musical que algú va batejar com el "Liverpool català. El documental explora les causes d'aquest fenomen cultural.
Camí de Marina
Camí de Marina
Subtitulat CatalàL'aventura de travessar el país, de l'alta muntanya fins al mar, amb 18 cavalls, pel recentment recuperat Camí ramader de Marina. La primera transhumància que es fa del Pirineu al mar en més de setanta anys.
- Versió originalSubtitulat Català
En Ben viatja al peu de l'Himàlaia indi per passar una setmana amb Steve Lall, un antic pilot de caces de 69 anys, que va optar per dur una vida senzilla de pagès a la muntanya i que fa anys que lluita per protegir el seu trosset de món. En Ben conviurà amb l'Steve i amb la seva família en una casa apartada situada a més de dos quilòmetres de pujada de la carretera més pròxima. Compatirà amb ells el seu estil de vida de subsistència i els ajudarà a llaurar amb búfals, espantarà mones que se'ls mengen les collites i veïns que els roben la llenya i donarà un cop de mà a l'Steve a enllestir la seva pròpia tomba. En Ben coneixerà també la Parvati, la dona de l'Steve, i seus dos fills, en Richard, que viu a Austràlia, i la Nandini, que viu a Nova Delhi i que algun dia es farà càrrec de la finca dels pares. En Ben descobrirà que les dificultats que suposa viure en aquest lloc tan apartat són també el que fan que mantingui la seva bellesa.
Al Cim
Al Cim
Subtitulat Català- Subtitulat Català
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer.
El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català".
"El gran dictat" busca la participació dels concursants i dels teleespectadors. El que dóna el títol al programa és l'última prova. Després d'haver-ne superat diverses, els concursants que hagin aconseguit fer més bons resultats s'enfrontaran a "El gran dictat", en què es tracta d'escriure el màxim nombre de paraules correctes possibles. - Versió originalSubtitulat Català
En Ben viatja a l'Amèrica Central per passar una setmana amb Ian Usher, un anglès que, després de divorciar-se de la seva dona, va vendre la seva vida a eBay i amb el que en va treure va comprar una petita illa a Panamà. Allà l'Ian es va construir una casa adaptada a l'entorn. L'electricitat, l'obté d'unes plaques solars i l'aigua, de la pluja que recull en un dipòsit. Durant els dies que passa en aquesta illa humida, en Ben ajuda l'Ian a construir una canoa de fusta, a capturar uns bens i a marcar una franja de mar per practicar la natació. En Ben també coneix la nòvia de l'Ian, la Vanessa, una dona de 51 anys que encara no fa tres mesos que ha arribat a l'illa. La Vanessa ha decidit deixar la feina i vendre la seva casa per començar una nova vida amb l'Ian.
- Versió originalSubtitulat Català
Ben Fogle visita l'Àfrica i les dunes vermelles del desert de Namíbia. Conviu una setmana amb Gideon David, de cinquanta anys, i la seva jove família. En Gideon és un expert boiximà que va abandonar la seva vida a ciutat com a agent d'assegurances i se'n va anar a viure al desert. En Ben descobreix la feina dura i plena de sacrificis de la vida a la granja a temperatures que s'enfilen fins als 40 graus. Ajuda a cuidar els animals de la família, repara una canonada d'aigua que els papions han fet malbé i fins i tot aprèn a castrar una ovella amb les dents!
Singapur - MBS
Versió originalSubtitulat CatalàUn dia qualsevol, l'hotel Marina Bay Sands alimenta unes 14.000 persones, incloent-hi el personal i els clients. Però esperen que aviat, durant tres dies, 10.000 persones més travessin les seves portes per gaudir de les delícies gurmet del tercer Mercat Epicuri anual. Mentre les muntanyes de provisions desborden les zones d'emmagatzematge habituals de l'hotel, la Greta es fica entre bastidors per veure com el personal es prepara per dur a terme aquest extraordinari repte culinari... dos dies abans del gran dia.
Índia, El Panjab - El temple daurat
Versió originalSubtitulat CatalàEl Temple Daurat d'Amritsar, a l'estat del Panjab, al nord de l'Índia, és el temple principal del sikhisme. I tots els visitants que ho vulguin, de qualsevol casta, religió o raça, poden menjar al langar o menjador gratuït del temple. És un dels menjadors comunitaris més grans del món, i pot alimentar fins a 3.000 persones cada 15 minuts. La Greta està impressionada per l'eficiència del servei de cuina, a càrrec, en gran part, d'un grup de voluntaris que van canviant.
Altsasu: ferides obertes
Altsasu: ferides obertes
Subtitulat CatalàProp de 800 dies empresonats per una baralla de bar, porten ja l'Adur, l'Oihan i el Jokin. El cas Altsasu mostra les ferides que continuen obertes malgrat el procés de pau basc.
Liverpool català: boira, sants & rock'n'roll
Liverpool català: boira, sants & rock'n'roll
Subtitulat CatalàA finals dels anys vuitanta, la comarca d'Osona va viure una onada musical que algú va batejar com el "Liverpool català. El documental explora les causes d'aquest fenomen cultural.
Suu
Subtitulat CatalàTres noies i un noi ens demostraran tot el seu talent per poder cantar amb la Suu un dels seus grans èxits. Amb ells descobrirem exercicis de tècnica vocal i viurem un concert amb unes vistes espectaculars de la ciutat de Barcelona.
Doctor Prats
Subtitulat CatalàDoctor Prats i una de les seves cançons més emblemàtiques, "Caminem lluny", són el fil conductor d'aquest capítol d'"A2Veus.
M.Victòria Molins
Subtitulat CatalàAlbert Om visita Maria Victòria Molins, una monja diferent. No porta hàbit ni viu en cap monestir.
Molins ha convidat Albert Om a passar dos dies al seu pis del Raval de Barcelona. El periodista podrà conèixer de prop la feina d'aquesta monja de carrer, que dedica la vida a ajudar els que no tenen res i a fer visible la marginalitat i el quart món.Peret
Subtitulat CatalàAlbert Om és el convidat de Peret, el rei de la rumba. Un músic molt estimat i respectat que, amb 77 anys, continua al peu del canó.
Un cap de setmana per conèixer les contradiccions d'un món, el gitano, que Peret ha volgut canviar.Alta Garrotxa
Subtitulat CatalàEn la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.